lördag 10 januari 2009

Rosor och garderober....

Ikväll tänker jag på mina klätterrosor som jag planterade i våras. Har de klarat vintern?
Alchymist
New Dawn


Flammentanz

Lykkefund

Coral Dawn
och favoriten - Etude

***Jag stod framför garderoben häromdagen och funderade på vilken metamorfos den genomgår emellanåt.

När man ska välja vad man ska ta på sig ratar man ju ofta det mesta.

Den ser jag tjock ut i – den sitter inte bekvämt – den passar inte ihop med något annat – vad tänkte jag på när jag köpte den – hm, känner inte för den idag – den är sliten och noppig …….. och så vidare. Det är inte ovanligt att man står där med en garderob som är så full att det inte går att flytta galgarna – och så har man ingenting att ta på sig ;).

Så med jämna mellanrum är det då dags för en rejäl utrensning. Eftersom det inte finns mycket man kan ta på sig borde det ju bli mycket som ska bort. Eller? För det är nu garderoben genomgår sin otroliga förvandling. När man börjar bläddra bland galgarna kan man inte slänga nånting:

Favoritplagget – den är ju så bekväm – jag kommer säkert snart att hitta något som den passar ihop med – ett av mina snyggaste plagg – jag går säkert snart ner ett par kilo så den passar igen – syr jag i knappen igen blir den här superfin – den här var så dyr så den måste jag använda nån gång … Och så slutar det med att allt hänger kvar ändå.

Hur den här förvandlingen går till övergår mitt förstånd. Men det händer ganska ofta – och jag tror att jag inte är ensam om fenomenet….
7 kommentarer:

 1. Måste erkänna att jag inte riktigt har de problemen :-) Använder plaggen tills de rasar :-) Fast underligt nog har jag kvar kläder från det jag var som mest vältränad? Kommer aldrig att komma i dem igen, så varför jag inte slänger dam kan jag inte förstå, kanske nostalgi ligger bakom?
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder!
  Vad roligt att du ville vara med i utlottningen på min blogg!

  Jag ska läsa mig vidare i din blogg nu.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Christer: Du är nog som de flesta karlar då. Hur många har inte konfirmationskostymen hängande kvar efter 30 år och 30 kg eller så? =).

  Ingela: Kul att du tittade in. Det vore kul att vinna det fina halsbandet!

  /Helen

  SvaraRadera
 4. Jag hade inte riktigt förstått det riktigt innan men precis så är det. Flera garderober fulla med kläder och aldrig något som passar just här och nu. Men ändå inget jag kan kasta.
  Klart att rosorna klarar sig - ingen vinter att tala om i Skåne. Har du täckt rötterna lite kanske?
  /Lena

  SvaraRadera
 5. Lena: Jag tror att det är ett ganska vanligt fenomen...

  Njae, glömde nog det där med att kupa rosorna i höstas.... De har bara lite vissna perenner som täckning. Jag håller tummarna - det har ju varit neråt -16 grader flera nätter. /HelenJ

  SvaraRadera
 6. What lovely blooms, it brightens up this dreary January to see such beauty! Kim

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Nej, jag hör till dem som inte har detta problem, nu längre ska tilläggas. Jag har rensat och fortsätter med att rensa enligt fengshui. Fungerar jättebra! Inte bara kläder, utan allt annat också. Och det går åt när man har en gubbe som vill samla på sig. Mmmm, jag "tvingar" honom också att rensa i sin garderob med jämna mellanrum! Kingsley har skrivit en kort och bra bok om att rensa i röran.
  Hulda

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)