torsdag 31 december 2009

Sista inlägget 2009 / Last post 2009

Jag hade planerat att göra ett långt inlägg med återblickar från året som gått, men med den senaste veckans händelser i färskt minne tänkte jag bara konstatera att jag har haft mycket att vara tacksam för under 2009.
I had planned to make a long post with flashbacks from the past year, but with the last weeks events in recent memory, I just say that I have had a lot to be thankful for in 2009.

 

Titta här till exempel - min gamla ärvda kista från 1808 klarade sig helt oskadd vid branden.

Jag är förstås mycket tacksam för allt som hänt under och efter branden - att jag vaknade, att brandmännen kom så fort, att saneringsarbetet redan är i full gång och att jag förmodligen kommer att klara mig ur det här relativt opåverkad men en viktig erfarenhet rikare.
Jag är tacksam över att både jag och mina barn är friska, att jag har tak över huvudet och mat på bordet, att jag får lov att ägna mig åt mitt stora intresse även på "arbetstid" (skoltid), och en hel massa andra saker, stora som små.
Jag är också väldigt tacksam över alla underbara människor jag lärt känna under året, både på nätet och i verkligheten. Helst skulle jag vilja ge er allihop presenter, men tyvärr går ju inte det. De tre vinnarna i min kalenderutlottning ska få i alla fall!
Look here for example - my old inherited coffin from 1808 survived completely unharmed by the fire. 

Of course I am very grateful for everything that happened during and after the fire - for the fact that I woke up so early, that the firefighters came so fast, that remediation work is already in full swing and that I probably will pass out of this relatively untouched, but an important experience richer.
I am grateful that both me and my children are healthy, that I have a roof over my head and food on the table, I have the opportunity to devote myself to my great interest also in  "working" (school), and a whole lot of other things, large and small.
I am also very grateful for all the wonderful people I got to know during the year, both online and in real life. I would like to give gifts to you all (you deserve it!), but unfortunately it's impossible. The three winners in my raffle of you will get presents anyway!


 
De flesta som varit med och tävlat har önskat sig min egenhändigt fotade kalender. Det gör mig så glad att jag önskar jag hade fler att dela ut! Den som vann min fotokalender är Monica (Monne) med bloggen Alen Trädgård.
Most people in this raffle have wished for my self-made calendar. It makes me so happy and it's a shame I only have one to hand out! And the winner is Monica (Monne) with the blog Alen Garden.


 
Hem & livsstils evighetskalender går till Knatten, med bloggen Min trädgård på Klippan
Home & lifestyle perpetual calendar goes to Knatten, with the blog My garden on the Rock


 
Den vackra "Blommornas kalender" skickar jag till Mia på Mias hem.

Grattis alla tre! Skicka mig era adresser så kommer presenten på posten under nästa vecka. Ni når mig på helen@helensgrona.se.
The beautiful "Flower calendar" I send to Mia at Mia's home.
Congratulations to all three of you! Let me know your addresses so I can send you the gift by mail next week ...
Imorgon är det nytt år och nytt årtionde. Jag har stora förväntningar på det kommande året - jag ska ju ta examen, ha öppen trädgård, skola om mina (hittills) 65 perennsådder och jag vet inte allt. Det blir nog mycket att skriva om på bloggen i alla fall... =)

Jag önskar er allihop ett riktigt Gott Nytt År. På återseende då!


Tomorrow is a new year and a new decade. I have high expectations for the coming year - I will graduate, have open garden, take care of my (so far) 65 perennial seeds and so much more. It'll be lots to write about on the blog anyway ... =)

I wish you all a Happy New Year. See you next year!

18 kommentarer:

 1. Vilket slut på året det blev! Men det gick ju bra till slut. Och glad blir jag över ditt inlägg, eftersom du inser att det finns mycket att vara tacksam över! Och jag glömde bort din tävling helt! Tänkte ju komma tillbaka och deltaga, men minnet... Naturligtvis var det ju din egen produktion jag var ute efter!
  OK, ta det lugnt nu ikväll och njut av livet!
  Hulda

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Läste inlägget nedan om pumpen i dammen och att du försöker att hålla isen öppen i hopp om att fiskarna ska överleva. Nu vet jag ju inte vad du har för fisk...men om det hade varit mina koikarpar, som alla har namn, så hade jag skaffat en ny pump, eller hällt hetvatten över den gamla och fixat det. Fiskar dör snabbt, vare sig det beror på syrebrist eller ännu snabbare vintertid, på förruttnelsegaser från dammbottnen; vilka ej kommer upp genom isen. Här, där jag bor, finns det ingen chans att låta dem vara kvar ute. Jag tar in dem. En av koiarna, Rödluvan, var lite hänging i höstas så nu bor hon i en mindre damm i hallen med pump och filter och så får hon ÄTA :) hihi och DET tycker koiar om. Annars när temperaturen är låg får de ju inte äta eftersom ämnesomsättningen blir så låg, men här inne i hallen är det varmt!

  Hoppas du får ett bra Nyår!!!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tur att det slutade väl.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilken tur att det gick som det gick.
  Vi ses på det Nya året.
  Gött Nytt
  Annika

  SvaraRadera
 5. Ja, ditt år slutade ju händelserikt och lyckligt, så jag hoppas det fortsätter like lyckligt!
  Gott nytt år!
  Nu skall jag snart sätta mig och kolla på fröerna som kom hem med posten :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Ett positivt inlägg trots de senaste dagarnas händelser. Vi borde nog alla försöka fokusera på allt positivt som händer runt omkring oss och vara tacksamma för det lilla(lättare sagt än gjort?) Hoppas du får ett fint avslut på detta året och att det nya blir toppen. Gott Nytt År / kram gittan

  SvaraRadera
 7. Ja Helen, vi känner ju inte varandra så där JÄTTEBRA men jag känner dig tillräckligt för att känna att TACK O LOV att det gick som det gick. Tänk så mycket man måste vara tacksam över, så här de sista timmarna på året brukar jag alltid tänka på allt fint som jag varit med om under året och hur bra man egentligen har det. Du kan ju verkligen känna det så nu;) Ha det så jättegott de sista timmarna av året och må nästa år bli något utöver det vanliga. Kram på dig/Monne

  SvaraRadera
 8. Tjohooo, det var verkligen ett gott slut för min del i alla fall. Har just mailat dig också.

  Gott slut och gott nytt år till dig också!

  Kram kram
  Mia

  SvaraRadera
 9. I've been missing from your blog for a while. So sorry to hear about your fire! So glad to hear you're OK.

  Hope your new year is fantastic.

  SvaraRadera
 10. Visst har vi mycket o va nöjda med från 2009....
  Hoppas allt går bra för dig o att du får
  Ett Himla Gôrgôtt Nytt År
  Nina

  SvaraRadera
 11. Öppen trädgård? Under helgen i början av juni? Eller då i augusti under 1000 trädgårdar?

  SvaraRadera
 12. Oh Helene!Det var en god tur att det stoppade där det gjorde och att ni alla mår bra, änglar som vakar över oss finns nog!Eller ödet eller vad vi kallar det.
  Ha nu ett riltigt Gott Nytt år, och det är härligt att du hittar det positiva mitt i allt, det är så vi människor mår bra.
  Ha det gott Monica

  SvaraRadera
 13. Jag måste säga att ni hade otroligt tur som kom undan med detta 'lilla'!
  Gott Nytt År!

  Var du sugen på en kombokurs?
  Dvs. att vi kör både glasering av de gamla sakerna och Ny Keramikkurs samtidigt?
  Föreslå en helg så ser vi vad vi får ihop!

  Linda

  SvaraRadera
 14. Ja det är konstigt att det måste hända nåt innan man ser hur bra man har det=0. Du hade ju tur iallafall. Hela huset kunde gått. Hu.
  Och vad roligt att jag vann!!!!! Vilken bra start på mitt nya år. Jag tror jag ska köpa en trisslott oxå. Jag skickar min adress på mailen. /Knatten

  SvaraRadera
 15. Oj oj, tittade in här hos dig och fick läsa om slutet på ditt 2009..... Vilken tur du hade som klarade dig oskadd! Fast det är ju aldrig kul heller med allt arbetet efteråt. Hoppas att du iallafall orkar planera inför 2010! Ha det gott, god fortsättning mitt i röran!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 16. God kväll Helen!
  Vilken tur med din vackra kista, att den klarade branden...Och att allting blev så bra som det blev, trots allt.
  Och nu är det nya tag detta nya år - visst känns det spännande?
  Jag får gratulera dina vinnare till tävlingen. Om du vill, har jag för nuv också en liten tävling på min rosblogg.
  Ha det gott så länge!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 17. PS! God fortsättning& Gott Nytt TrädgårdsÅr! DS.

  SvaraRadera
 18. Oh, Helen! Vad glad jag är att det inte hände mer med branden och att du vaknade! Så fruktansvärt när det börjar brinna i ens hus!!! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År med examen och allt samt att du kanske kan vara med oss några fler gånger under året! I slutet av den här månaden ska vi troligtvis ha ett 1-årskalas! Se inlägg på RK!

  Jättekramen från Victoria

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)