lördag 19 december 2009

På vinterpromenad / Winter walk


För tredje dagen i rad är det sol, gnistrande snö och ganska många minusgrader. Det lockar till en lång promenad, och till och med min gamla Tessa, som numera helst rör sig så lite som möjligt, får lite bus i benen.
For the third day in a row, the sun is shining, the snow is sparkling and it is quite a few degrees below zero. It attracts a long walk, and even my old Tessa, who nowadays is reluctant to go anywhere, gets a bit of energy again.

 
Uppe på toppen av Ringåsen tätnar skogen. Först granskog, sedan glesnar den till blandad lövskog.
At the top of the ridge the forest thickens. First spruce, later it thins out to mixed forest.

 

 

 

 

  Bokskogen är vacker året om - även nu!
  Beech forest is beautiful all year round - including now!

 

 
Jag är verkligen inte bortskämd med såna här dagar, så ni får nog stå ut med fler glada vintriga inlägg så länge det här nu varar. =)
  I'm really not spoiled with these kinds of chilly lovely days, so you will probably have to put up with more cheerful wintry posts as long as it lasts here now. =)15 kommentarer:

 1. Underbart vintrigt. Jag håller själv på att bli – med stor förvåning - en riktig granmänska. De där granskogshäckarna i snö är ju bara smått fantastiska.

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder! Visst är det vackert, men lite varmare kunde det vara :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder! Och den med stigen som går in bland de täta granarna ser så sagolik ut! Det är vackert med snö. Själv var jag och fotade i går...men attans var KALLT det var!! Men jag lockades ut i alla fall för ljuset var så vackert. Man får stå ut med mycket ibland när man fotar :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Åh så vackert nästan lite trolskt. Jag tycker ju egentligen om vintern med mycket snö och frisk luft. Men jag är ju så himla frusen, så helst vill jag inte gå ut. Så det är perfekt att du tar mig med på en uppfriskande promenad i snötyngd miljö:)) Lilla Tessa ser hemskt gullig ut. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. The golden light filtering through the branches and shining on the snow is so beautiful!

  SvaraRadera
 6. Jag tror du fått mer av snön än jag ;-)
  Passar mig utmärkt... jag har skottat uppfarten idag! Men det innebär att rosorna fått ett skyddande snölager o det tror jag de behöver!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Vackert är det verkligen så jag har inget emot fler bilder! och så söt hon är din hund!

  SvaraRadera
 8. Så fint det är! Såå vackra bilder du tagit! Imorse hade vi -17 grader..det är lite för kallt tycker jag. Som tur är så kom det lite snö på em så nu har vi -9. Ha en bra kväll! / Irene

  SvaraRadera
 9. Jag håller med Christer, vackert men kallt! Här har det nog snöat hela natten och det ligger nu flera ett flera dm tjockt snötäcke över allt. Några promenader lockas ju inte jag till =) Men det är säkert härligt om man tycker om det. Och visst gläds jag åt att barnen får vinter med pulkaåkning osv.
  Maken undrade lite försiktigt om han kanske kunde få sällskap för att köpa julgran (döttrarna är på andra orter idag) för han vet att jag helst stannar inomhus när det är snö och kallt (hela vintersäsongen egentligen om jag ska vara ärlig) Får han ut mig får jag väl ta kameran med för jag går inte ut bara för att ta lite fina bilder. Hoppas du får en mysig dag / gittan

  SvaraRadera
 10. Man tror knappt sina ögon!!
  Tänk att det är så mycket vinter hos oss.
  Idag kommer det nog mera känns det som.
  Söt hund du har.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga bilder! Idag har jag verkligen lyckats hitta en massa härliga hund- och vinterbilder på olika bloggar som jag bara varit tvungen att visa pojkvännen.

  Till slut kom kommentaren: "Men du tycker ju inte ens om hundar". Nja, det var väl inte riktigt sanningen, jag har inte tid att ha hund och gillar inte schäferhundar och andra stora monster, eftersom jag blivit jagad av schäferhundar med munkorg, så jag har oerhörd respekt för dem och litar inte på dem, men mindre hundar kan vara oerhört charmerande.

  Dessutom kändes det skönt att se dina frösamlingar. Nu kan jag fortsätta samla utan att på långa vägar vara värst. :-)

  SvaraRadera
 12. Nu äntligen får man se något viktigt! Söta Vovsingen!! Henne har du gått och gömt länge!
  Ja, dina vinterbilder går inte av för hackor heller!
  Ha nu en Fridfull och Avkopplande Jul!
  Hulda

  SvaraRadera
 13. Åh vilken söt hund - underbart hundporträtt!
  Härliga snöiga bilder dessutom!
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 14. Oj så många otroligt vackra snöbilder. Visst ska vi vara glada åt att vi bor i ett land med snö!!! Men förstås, lagom är bäst, och ingen snö framåt påsk, tack!! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 15. Hej igen!
  Tack för fin julkort.
  Jag har varit usel på det i år.
  Klart att vi ses till våren igen.
  Ha en skön jul
  Kram
  annika

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)