söndag 28 februari 2010

Månadsbilden februari / Monthly photo February

 

Idag har det varit nästan tio plusgrader och solen har lyckats tränga igenom diset emellanåt. Den otroliga snömängden smälter fort undan - det droppar och rinner överallt. Fåglarna kvittrar smått hysteriskt, och folk går man ur huse för att få njuta av det milda vädret. Jag såg faktiskt några killar med skateboard som väl har längtat länge efter att få en chans att lufta sina brädor.
För att hjälpa solen lite på traven har jag börjat skotta trädgården. Jag tar snö där det är som tjockast och lägger i dammen, för där behövs smältvattnet betydligt mer än i övriga trädgården. Men det är tung snö, så det blir bara lite i taget.
Today, it has been nearly ten degrees above zero and the sun has managed to penetrate the haze at times. The incredible snowfall we had last week is quickly melting away - it drops and pours everywhere. The birds chirping somewhat hysterically, and people goes of their houses to enjoy the mild weather. I actually saw some guys with skateboards as well have longed for a long time to get a chance to use their boards.
To help the sun a little bit, I started shoveling the garden. I take snow where it is thickest and put it in the pond, where the melt water is needed far more than in the rest of the garden. But there is heavy snow, so it becomes just a little at a time.


 

Det knoppas överallt också. Se på klätterhortensian - den är redo för att slå ut precis när som helst ser det ut som.
Inte nog med det - idag har jag skolat om mina första sådder. Det är verkligen vår!

There are bulbs everywhere. Look at the hydrangea - it looks like it is ready to burst out just anytime.
Not only that - today I replanted my first sowing.
It really is springtime now!

15 kommentarer:

 1. Nu kan man iallafall gå i små gångar och jag har tom sett singel.
  Knoopas gör det verkligen.
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 2. Lyckliga ni..här är det låångt til vår än.

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är den nog på väg...våren! Man började nästan misströsta, även fast jag gillar snö. Det där med fågelkvitter är väl en av de härligaste vårtecken man kan tänka sig!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt, när de första vårtecknen visar sig, men här har vi mycket snö, som ska smälta. Mina vårblommor vid entrén finns under ca en och en halv meter snö. Men när det väl kommer igång går det fort. Tyvärr får man väl räkna med ett och annat bakslag också.
  Ha det riktigt bra!
  /Christina

  SvaraRadera
 5. Jisses, har ni haft så varmt idag! Gårdagens plusgrader och den lilla sol vi fick se letade fram nästan hela vår lilla gräsmatta på framsidan - jädrar vad snyggt det är med grönt!

  SvaraRadera
 6. Även här tar det bra på snöhögarna... Jag skottar på mina gångar o försöker vidga dem lite i taget.... Men jag lägger snön där jag planterat lökar.... tänker som så att det gäller att de kommer lite senare så det finns maat på annat håll för hjortarna.... Annars lär jag inte få se en enda lökväxt....
  O så bygger jag en snömur mot norr.... alltid skyddar det lite mot den kalla nordanvinden ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Låter helt underbart: 10 grader! Plus! Här har det ännu inte varit en enda plusgrad. Allt förblir vitt och tungt. Min pergola har rasat. Hopplöst. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Man blir ju helt euforiskt lycklig när man ser att det tar på snön. Hoppas bara att det skyndar lite långsamt så att vattnet hinner att sjunka undan lite:)) Ska bli mycket intressant att se vad som kilat vidare denna vinter. Har en limefärgad tujasort som ser mystik ut. Men strunt samma huvudsaken är att det blir vår:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Hej! Du har något att hämta hos Trädgårdsbloggar.nu! Titta under tävling eller nyheter!

  SvaraRadera
 10. Ja! Nu finns det hopp!;-)

  SvaraRadera
 11. Det låter väldigt hoppfullt, du ska se att nu kommer våren starkt! Här uppe finns inte tillstymmelse till vår och igår kom ännu mera snö! /Ruben

  SvaraRadera
 12. Hej igen! Behöver en adress! (Mejla till andremoller /snabel/ yahoo /punkt/ com.)

  SvaraRadera
 13. Visst är det härligt.
  Även om nätterna är kalla, så är ju dagarna underbara!

  Kram Mari

  SvaraRadera
 14. Så mycket snö ni har i södern! Hur det ser ut i min trädgård har jag ingen aning om, för jag har ingen lust att pulsa ut i den för att undersöka saken. Nej, det får smälta undan lite först. Knoppbilden var läcker!
  Ha det gott!
  Hulda

  SvaraRadera
 15. Kul att det inte bara är vi trädgårdsfantaster som längtar efter våren.
  Såg någonstans att du skulle till Malmömässan i morgon.Monica och jag kommer dit vid 12-12.30 tiden. Kanske ses vi.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)