lördag 20 februari 2010

Flygande vänner / Flying friends

 
Jag har till slut åkt dit jag med och fått en rejäl förkylning. Då är det trevligt att kunna sitta inne och studera livet vid fågelborden. De flesta bilderna är tagna genom fönstret så kvalitén är kanske inte den bästa.

I natt har det kommit drygt 20 cm snö till, så nu är det trängsel vid fågelborden. Här är det två grönfinkar som äter solrosfrön medan bergfinkarna väntar på sin tur.
I have finally caught a cold and it's nice to be able to sit inside and study the  life at the bird tables. Most photos are shot through the window, so the quality is not too good. Last night, there came another 8 inches of snow, so now it's crowded at the bird tables. Here are two green finches eating sunflower seeds while the mountain finches are waiting for their turn

  
 Nu är det inte alltid man har tid att vänta på sin tur om man är riktigt hungrig.
Här syns både gulsparvar, bergfinkar och grönfinkar.
Now if you're really hungry you don't always have time to wait for your turn.Here we see both the yellowhammer, mountain finches and green finches.
  
 Riktigt trångt blir det emellanåt, fastän det egentligen finns gott om plats här.
Ett väldigt kvitter och tjatter är det också.
It becomes very crowded at times, although there really is plenty of room here.
Lots of chirp and chatter can be heard everywhere.

  
Jag har också hängt upp fröer i körsbärsträdet.
I have also hung up some seeds in the cherry tree.
 
Men många föredrar att äta det som ramlat ner på marken.
 But many birds prefer to eat the seeds fallen to the ground.

  Bofinken är så blyg att han knappt fastnar på bild.
The chaffinch is so shy that he barely gets caught in the image.

 
Talgoxen är en av de få fåglarna som faktiskt bryr sig om talgbollarna.
The great tit is one of the few birds that actually cares about balls with seeds and grease.

 Och blåmesen föredrar jordnötter.
And the blue tit prefers peanuts.

 
Och allting övervakas noga av herr koltrast...
And everything is supervised by Mr Blackbird ...

 
... och hans fru... 
...and his wife...


18 kommentarer:

 1. Finfina fågelbilder! Det är kul att betrakta de små raringarna. Efter ett tag ser man ju faktsikt skillnad på dem! Jag har t.o.m. namngivit några utmärkande hos oss. Jag tycker fåglarna äter dåligt av talgbollarna i år, har du märkt något? Förut fick jag hänga upp många på en gång, dagligen, men nu räcker tre talgbollar i flera dagar! De tycks inte gilla talgbollarna, ändå bytte jag sort när jag märkte detta. Lustigt.
  Och dina vårblommor, knappast troligt att du kommer att se dem samma tid i år, eller... Det är ju så mycket snö som ska bort...
  Ha det gott, trots förkylning.
  Hulda

  SvaraRadera
 2. Inte bra med förkyln. Tur att Pippiarna kan förgylla din tid, o det var verkligen inga dåliga bilder. Blommorna får vi nog vänta på i år- fast det töar lite idag.
  Krya på dej kram fr Ninne

  SvaraRadera
 3. Fina fågelbilder. Vad många olika arter du har hos dig. Koltrasen, han väntar varje morgon på att få sitt äpple, talgoxar, blåmesar och pilfinkar har vi men inte direkt några andra, bortsett från skator och kråkor, men de är ju fåglar och skall ju ha mat de också. Det där med att inte vara finare ;-)).
  Krya på dig!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Så fina de är! Man undrar hur man ska bli som pensionär, när man redan kan tillbringa så mycket tid med att glo på småfåglarna! ;-)

  Och koltrasten. Han är speciell! Du har fångat hans uppsyn fint. Blicken är liksom förundrad och nästan lite smått misstyckande. "Vad håller ni på egentligen med" verkar han säga. Han tror kanske att det är vi som är skyldiga till vädret...

  SvaraRadera
 5. oh, så ljuvliga bilder:-)

  Jag gillar ju verkligen din stora fågelbur mer o mer, ser fram mot att göra den själv...

  Krya på dig!

  Skön kväll,
  Hillevissan

  SvaraRadera
 6. Your bird feeder looks very busy! I love seeing the European "version" of the same birds we have here (finches, tits). Beautiful shots of the Blackbirds.

  SvaraRadera
 7. Åh så tråkigt att du blev dålig! Just nu! Bättre till imorgon eller?... Nå det går fler "tåg"!;-)
  Men oh så trevliga små vänner du har att titta på! Ha det så mysigt med dem (om vi nu inte kommer åt att mötas imorgon..?...)

  SvaraRadera
 8. Fåglarna har det nog inte för roligt nu. Inga andra djur heller för den delen. Inga människor heller kanske... /Knatten

  SvaraRadera
 9. Åh vilka fina foton du har tagit! Underbara!Visst är det ett sjå att hålla bort snön för de små raringarna, vi har skottat flera gånger om dagen för att hålla det fritt vid fågelbordet. Äpplen, frön och nötter går det åt i mängder.
  Vi har alla möjliga sorter av fåglar här, mest glad blir jag över snabbvisiterna av stjärtmesarna, men de stannar ju så kort tid så man inte hinner få fram kameran. Koltrastar är det ibland upp till ett femtontal som sitter och äter, undra på att äpplerna tar slut!
  Krya på dig!
  Kramar.

  SvaraRadera
 10. Så bra pjåddarna har det hos dig! Verkligen en toppenrestaurang. Och jag håller med att det är svårt att fånga dem på bilden, men hos dig har de ju fastnat i alla fall!
  Eva

  SvaraRadera
 11. Härliga fågelbilder! Jag har också stått och tittat på vår fågelrestaurang idag- det är riktigt rofyllt.

  SvaraRadera
 12. Fina fågelbilder och himla smart att ha utfodringen vid ett armeringsjärn-. så lämpligt att kunna sitta där och vänta eller äta. Krya på dig!

  SvaraRadera
 13. Aj aj aj krya på dig!


  Jätte fina bilder du visar!!! Det har varit skrämmande tyst på fågelsång här, men IDAG sken solen och tjo och tjim vilket liv det blev! Och jag blev alldeles glad!

  SvaraRadera
 14. Hi, ur blog is really nice & eyecatching, while reading I truly like it. I just wanna suggest that u should go for blog advertising & marketing there is a website which is offering very unique features at affordable prices there are expert advertising team who will promote ur blog & affiliate ads through all over the networks which will definitely boost ur traffic & readers. Finally I have bookmarked ur blog & also shared this blog to my friends.. i think my friend might too like it hope u have a wonderful day & !!happy blogging!!.

  SvaraRadera
 15. Wow! Bra blandning av fåglar! Very pretty. Jag kan föreställa mig hur högljudda de är.

  SvaraRadera
 16. Du har fångat dem på bild, har inte lyckats med det men det är kul att sitta och titta på dem. Krya på dej Kram MOnica

  SvaraRadera
 17. Hoppas förkylningen ebbar ut o du är pigg igen! Jag har jobbat i helgen så jag var nästan avundsjuk på snuvan din....
  Flyttade en del av fågelautomaterna in under taket i carporten igår, tyckte synd om de små o behöva plocka bort snön för o hitta fröna ;-)
  Kommer väl o ångra mig när solrosorna växer upp fram i sommar ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 18. Så bra bilder! Det är ju inte det lättaste att fotografera fåglar...

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)