fredag 18 september 2009

Blooming Friday - Ruby Glow

När jag var på mässan i Älvsjö i våras köpte jag en liten pluggplanta. Det var ett pyssel att få med den hem i handväskan och på tåget utan att mosa den helt. Väl hemma planterades den i större kruka och sedan i rabatten och jag har ömsom vårdat den ömt, ömsom totalt glömt bort den - men trots allt blommar den nu faktiskt äntligen! Och nog har det varit värt allt besvär...
When I attended the Stockholm International Fair  Nordic Gardens this spring I bought a small plug plant. It was really hard to get it home in the handbag and the train without squishing it completely. Back home, I planted it in a bigger pot and later on in the garden and I have sometimes cared for it tenderly, sometimes totally forgotten about it - but after all it actually flowers now at last! And probably it has been worth all the trouble ...

Echinacea purpurea 'Ruby Glow'


Besök Katarina för fler bidrag till Blommig Fredag
Visit Katarina for more contributions to Blooming Friday17 kommentarer:

 1. Den var nog väl värd eskapaderna i din handväska, sån tur att det gick bra. Ruby glöder verkligen - en fin solhatt :)

  SvaraRadera
 2. Ah, men så snygg den var! Sorten ska läggas på minnet. Den tycks då inte ha några klagomål på skötseln inte - kanske ett echinacea-tips att komma ihåg helt enkelt - "växelvård" för bästa blomning?

  SvaraRadera
 3. Den var vacker!!! Är det en Envy i bakgrunden? /Ruben

  SvaraRadera
 4. Visst är det något speciellt att få se blomningen av en planta som har lite historia, som din fina echinacea :) Jag har också några sådana växter och i år är det 1 - rossticklingarna, 2- Klockrankan från England och slutligen vaxklockan ! också frö från england som jag hoppas blommar i år! Roligt när det blir lyckat. Ha en skön fredag =)

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig historia -och blomman är helt bedårande!//Eva

  SvaraRadera
 6. Den var verkligen fin. Tilltalande både i färg och form. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Åhh, dessa vackra solhattar! jag älskar dem! Denna är underbar!Vilka färger och kul med den lilla limefläcken i mitten. Kanske är en defekt men jag gillar den!
  Trevlig helg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Fin! Jag tycker det är roligt med alla nya Echinacea-sorter som kommer.
  hälsningar
  Nanna

  SvaraRadera
 9. Åh, den var fin Helen!
  Jag har köpt hem olika sorters Echinea, för att jag har tänkt göra en solhattsplantering, när dahliorna gått.(Sedan får vi se var dahliorna ska växa nästa år...Gräva gräsmatta igen...)
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 10. Definitely worth all that trouble. It's beautiful!!

  SvaraRadera
 11. Nu blev jag riktigt avundsjuk - vilken underbar Rudbeckia! Den skall jag hålla utkik efter!
  Katarina

  SvaraRadera
 12. What a sweet story and you certainly captured your blooms beautifully. Lovely! Carol

  SvaraRadera
 13. fin
  du måste ha skött om den väl!
  Alla mina i Stan dog i somras när jag var på landet!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 14. Snygg och verkligen värd allt besvär!
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 15. Kul när man lyckas hålla liv i dem och äntligen får se dem blomma. Jag undrar om du möjligen har något råd till mig, vi har en gammal Avenbokshäck i ena tomtgränsen som delvis vissnar. För ca 6 år sedan gick ett par plantor bort och på plantskolan sa de att de fått svamp. Nu visar ytterligare ett tiotal plantor tecken på att ha tappat livskraften och grannen (som äger häcken) undrade om man kan spruta med något mot svampangrepp. Jag som ju jobbat på plantskolan kan inte minnas att vi sålde något medel i det syftet. Dessutom hopas jag att det finns något miljövänligt alternativ eftersom mitt trädgårdsland ligger alldeles intill. Grannen däremot sprutar gärna med vad som helst, bara häcken överlever. Jag har för mig att de andra plantorna som dig bev svarta det är inte dessa. De spricker längst stammarna och dör. Kan det bero på något annat? Skulle vara oerhört tacksam för ev. råd och tips. Det är svårt att ta häcken med sig till plantskolan för att fråga =) Ha en fin vecka, det vackra vädret verkar ju hålla i sig / gittan

  SvaraRadera
 16. Den är vacker!

  Åååå jag vill med dig till England, ingen som blivit sjuk...?
  Kram MB

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)