torsdag 3 september 2009

Blooming Friday - Larkspur

För tillfället praktiserar jag som trädgårdsanläggare. Jag ägnar dagarna åt att lägga sten, bygga murar och gräva dammar. På kvällarna pluggar jag och jobbar med firman - bokför och ritar trädgårdar (eller det är vad jag borde göra). Jag är alldeles för trött för att blogga eller läsa andras bloggar just nu. Jag lovar att läsa ikapp senare! Hade det inte varit för Blooming Friday som jag helst inte vill missa hade jag nog inte ens startat datorn idag.
At the moment I am a trainee as landscape gardener. I spend my days making stone surfaces, building walls and digging ponds. In the evenings I am stuyding and working with my firm - book keeping and designing gardens (or that's what I should do). I'm too tired to blog or read others' blogs right now. I promise to catch up later! If it had not been for Blooming Friday that I would rather not miss, I would probably not even have started my computer today.
Jag orkar inte skriva något inspirerande spirituellt eller informativt - så ni får bara njuta av mina vackra riddarsporrar som blommar just nu. Tyvärr bara en av varje, jag hoppas de blir fler nästa år.
I can not create anything inspiring spiritual or informational today - so you may just enjoy my beautiful larkspurs that are in bloom right now. Unfortunately, only one of each, I hope they will be more next year.

20 kommentarer:

 1. Tack Helen, å givetvis blir jag hemskt nyfiken på de punkterna som är tvärtom mina:) Det är alltid kul att lära känna människan bakom bloggen, hoppas att även vi får tid till det!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Det gör inget att riddarsporrarna är få - bilderna blir så vackra ändå!

  SvaraRadera
 3. Mmmmm.... så vackra, tur för dig att du bor så långt bort, den översta kunde man bli växttjuv för att komma över!
  Slit inte helt ut dig utan försök o få lite vila också! Man ska vara rädd om sig mens man har sig, sen är det försent...

  SvaraRadera
 4. Fresterska!!!
  Jag bara ÄLSKAR riddarsporrar!
  Underbara bilder du visar på dem!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Låter härligt att jobba som trädgårdsmästare -från en som sitter"inne på kontoret hela dagarna"..Underbart fina blomsterbilder du visar! Ha en skön helg//Eva

  SvaraRadera
 6. Delphinium elatum, I presume...det gäller att ta till vara varje tillfälle att plugga latin nu..
  Kan förstå att du är trött...skolarbetet är väl kanske inte lika tungt som verkligheten. Jag ärhelt död ändå när jag kommer från skolan...så ska man äta och sen gå till lagårn..suck..undrar lite hur det ska gå när jag är på LIA?
  Och du...det är inte lag på att man ska läsa ALLT i en blogg..det vet du va?

  SvaraRadera
 7. Att de blommar nu - så härligt. Och du, jobba inte ihjäl dig!

  SvaraRadera
 8. Så jättefina riddare. Nu har jag lärt mig nåt nytt....att det finns riddarsporrar som blommar senare än mina , de blommade mitt i högsommaren. Lena/isis

  http://isklockan.tradgardsblogg.se/

  SvaraRadera
 9. Ibland är det prioriteringar ett måste.
  Men otroligt vackra är dina riddare utan rustning.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. oj! ja det är verkligen ett fysiskt tungt jobb - jag hoppas att det går bra!

  Trevlig helgt!

  SvaraRadera
 11. These are so beautiful! Loved them all. Your work sounds very interesting too!

  SvaraRadera
 12. Ja, oj, vad fina- speciellt den första!

  SvaraRadera
 13. Undersköna bilder, helt ljuvligt Helen.

  Ha en trevlig helg/ mvh Tyra

  SvaraRadera
 14. Njuter :) speciellt de purpufärgade.

  SvaraRadera
 15. 'Bara' riddarsporrar...det är inte 'bara' - det är jätteläckert! Tack för härliga bilder!
  Hoppas du får chans att vila dig nu i helgen - det kan du behöva!
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 16. Fniss - ja, det var väldans vad du har att göra men gissar att det är rätt kul, om än jobbigt :) Fina Riddarsporrar och det är en växt som inte vill trivas hos mig, tyvärr..... får njuta av dina istället :) Ha en trevlig helg och hoppas du får vilat lite :)

  SvaraRadera
 17. Milda makter vilka snygga riddarsporrar! Det är faktiskt en växts som jag saknar helt i trädgården. :/ Fina bilder som alltid! Ha en skön helg. Kram Karin

  SvaraRadera
 18. Härliga bilder! Sicken tur att du slog på datorn!;-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)