måndag 31 augusti 2009

Månadens bild - Augusti / Photo of the month -- August

Måndagen den 31 augusti är det lite blandat väder. Strax efter jag tog bilden nu ikväll började det regna. Det är just nu 15 grader varmt, ganska så vindstilla och det duggregnar. Trädgården är snudd på övermogen, och jag väntar faktiskt bara på att allt ska vissna ner så jag kan börja gräva och möblera om. Men än finns det mycket kvar att njuta av. 

Det är numera mörkt när jag går upp på morgnarna (halv sex), och redan vid åtta på kvällen får jag tända lampor inomhus. Björkarna har så smått börjat gulna. Men imorgon har de lovat 25 grader varmt, så än ska man inte ge upp hoppet. =)
Monday, 31 August, the weather is a little mixed. Shortly after I took the picture now tonight it started to rain. The temperature is 15 degrees Centigrades, fairly calm and it is drizzling. The garden is verging on over-ripe, and I am actually just waiting for everything to wither down so I can start digging and reshuffling. But there is still much to enjoy.
Nowadays it is dark when I get up in the mornings (half-six), and even at eight in the evening I have to light the lamps indoors. The birch trees have gradually started turning yellow. But tomorrow, they promised 25 degrees Centigrade, so one should not give up hope yet. =)Jag måste tacka för alla snälla, glada och uppmuntrande kommentarer om min förfärliga trädgård. Tydligen är jag inte ensam om att inte hinna/orka/vilja/kunna hålla min trädgård i det skick jag hade önskat. Det vore kul att se andra bloggares skamfläckar - vågar ni?
I have to thank you all for all the nice, happy and encouraging comments about my terrible garden. Apparently, I am not alone in not managing to keep my garden in the condition I would have wanted. It would be nice to see other bloggers disgraces - do you dare?

 
Hårig skugglilja Tricyrtis hirta
På Trädgårdsdagarna på Sofiero såldes den som Trädgårdsorkidé, och nog är den vacker nog för att platsa bland orkidéerna!
At the Garden Days at Sofiero it was sold as a Garden Orchid, and it sure is pretty enough to place among the orchids!


Och så har jag förresten upptäckt att på Trädgårdsbloggar, som ju samlar diverse olika bloggar som handlar om trädgård, är min blogg en av tre utvalda! Det känns verkligen jättekul!
And so I have incidentally discovered at Gardening Blogs, which brings together various different blogs about gardening, my blog is one of three selected! It feels really great!

10 kommentarer:

 1. Oj, vilken växtkraft! Tror att jag skulle kunna fotografera macrobilder i flera timmar i din trädgård, härligt!
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 2. Inget toppenväder idag precis, men det klarar jag av. Har svårare för att det är så mörkt nu. Jag hoppas på några dagar med sol i alla fall, så att mina få tomater äntligen mognar :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Augusti är en svår månad, med tanke på att hålla trädgårdsintressset vid liv, när man ser det halvdana och halvvisset material i rabatterna samt en trött trädgårdsjobbare som är omotiverad för i år - så känns det nu i alla fall, men några höstkrukor kanske jag får planterat :)
  Vilken vacker lilja!!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 4. Haha, "andra bloggares skamfläckar" - vi andra är ju hänvisade till extrema närbilder för att SLIPPA visa det som på det stora hela förmodligen skulle dömas ut som skamfläckar - dvs mest hela trädgården. Men man älskar ju sin trädgård ändå ju! Du har för övrigt funnits i Trädgårdsbloggars utvalda grupp länge, om vi inte alldeles missminner oss (och din blogg är ett bra val, tycker vi) :-) Mvh, Arboarkticum - en av de andra "utvalda"

  SvaraRadera
 5. Härligt med dessa måndasrapporter! (Jag är för dålig att uppehålla så´nt så jag törs i ´nte börja vara med i dom där "kintinuitets-tågen"...;-)...)
  Så trevligt det var att mötas på Sofiero också!!
  Tyvärr så har inte min kamera upphittats- suck.... Får går vidare med det där och försöka lösa kamera-problemet på något sätt... För oj vad man saknar kamera!! Till exmepel inget kul att göra blogg-inlgg nu direkt...Men det ska få en snar lösning... på något sätt!;-)

  SvaraRadera
 6. Wow, som det vokser hos deg!

  Jeg har gått glipp av ditt innlegg om din "forferdelige hage", ja, jeg setter det i anførselstegn for du har vel ikke noe verre hage enn noen andre?
  I norske hageblogger gikk det tidligere i sommer endel innlegg om den herskende stilen eller mangel på sådan(Stilen fikk navnet eksploderende hagesenter..:D) og også noen ærlige presentasjoner av hvordan hagen egentlig ser ut. Flott! Jeg tror det senket noen skuldre over hele landet.
  Her har det vært anleggsvirksomhet i tre år nå, og stadig er det ting som må/skal/burde gjøres noe med. Ennå gjenstår mye, men noen skampletter mindre er det blitt i år, selv med en lang sommerpause og dårlig timing av ledig tid og dårlig vær.

  Kos deg med siste rest av sommeren :)

  Hilde

  SvaraRadera
 7. Visst mörknar det med förfärlig fart nu, men ändå är hösten här ute i skdärgården härlig. Det som jag njuter mest av är friden. Alla de där vrålstora hemska båtarna som ungefär kör över en, sitter fast i bryggorna. det är bara de sanna skärgårdsentusiasterna kvar!!! Enligt fiskaren på ön räknas jag inte ens som sommargäst, sådant uppskattar jag!

  SvaraRadera
 8. Grattis jättemycket,, så är det fint hos dig också. Och visst är det mörkare inte minst beroende på "sommartiden".

  SvaraRadera
 9. Oj, vilket blomsterhav!!!!! /Ruben

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)