torsdag 10 september 2009

Blooming Friday - September

Det har varit en strulig vecka. Jag har varit i Osby på dagarna på min praktik, vilket inneburit att jag åkt hemifrån senast halv sju och inte varit hemma igen förrän 11 timmar senare. Kvällarna har jag tillbringat över ritbordet eftersom kunderna som beställt trädgårdsritningar nu börjat tjata på leverans. När jag lämnade in bilen på verkstad för att undersöka varför den läckte olja fick den dödsdomen direkt, så veckan har också ägnats åt att leta ny bil (och pengar till den).
När allting kör ihop sig är det skönt att kunna gå en runda i trädgården och bara njuta. Efter att ha varit ganska trött på min trädgård den senaste månaden börjar det nu klia av arbetslust i mig igen - synd bara att jag inte hinner... Nåja, jag har bara en vecka kvar på praktiken, sedan är jag ledig en vecka innan vi åker till England på skolresa. Så då ska det grävas! =) 
(Städa får jag göra till vintern....)
It has been a messy busy week. In my job training, we have been in Osby during the day, which meant that I have left home by half past six and not been home again until 11 hours later. Evenings I have spent over the drawing board because the customers who ordered garden designs are now starting to nag for delivery. When I left the car in the garage to investigate why it was leaking oil it got the death sentence immediately, so this week I have also tried to find a new car (and the money for it). 
It is so relaxing just strolling through the garden, enjoying. After having been rather tired of my garden this past month I am now longing for garden work again - too bad that I do not have time for that ... Well, I have only one week left working, then I am off one week before we travel to England with my class. Then there will be some digging! =)
(Cleaning the house, I can do in wintertime...)
Följ med en sväng och se så mycket som fortfarande blommar nu i mitten av september.
Come along and see how much there still is in bloom in mid September.
 
Och en liten överraskning - under min japanska lönn blommar just nu pandanunneörten!
And a small surprise - underneath my Japanese maple there is a Corydalis flexuosa in bloom! 


.


Se fler septemberblommor på Blooming Friday.
More september flowers can be seen at Blooming Friday.

15 kommentarer:

 1. Allt på en gång! Hoppas det löser sig med bil och ritnigar!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig blomsterprakt-anemone är min favorit!//Eva

  SvaraRadera
 3. Oj ja det låter lite körigt men samtidigt väldigt spännande. Ha så trevligt i England, ser fram emot 'reportage'.
  Härligt inlägg från din fina trädgård.

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 4. Har du fortfarande blommande dagliljor - mina har gett upp för säsongen. Den lilla nunneörten tror väl att det är vårsolen som tittat fram, jag tycker det är ovanligt många växter i år som fått det lite om bakfoten.
  Trist när problemen hopar sig - hoppas på en snar lösning!
  Trevlig blommig fredag!

  SvaraRadera
 5. Tror att dina växter försöker trösta dig mitt i kaoset med all prakt! Dina foton är verkligen något extra idag - chokladblomman är en fullträff!

  SvaraRadera
 6. Ja, vilken ögonfröjd. Och som sagt, städa kan man göra till vintern!? Då ligger snön här som ett skydd mot allt det ostädade, men till våren!

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder (som påminner mig om att jag måste införskaffa en ny chokladblomma till våren).

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ännu en av alla dessa härliga trädgårdsbloggar! Min lista blir längre och längre och nu lägger jag gärna till dig på min blogglista också. Om det går bra? Vilka färgsprakande blommor som faktiskt fortfarande finns kvar i september. Det är härligt. Höstanemonen är så fin tycker jag. Får nog köpa en och plantera till våren.Jag har fullt med planer för min lila uteplats som skall bli lite 'mormorsträdgård' är det tänkt, men jag har bara precis startat. Får planera lite mer i vinter...
  Va roligt att du läser till trädgårdsmästare, det skulle jag med vilja göra, men har nog inte möjlighet till det tyvärr av ekonomiska och andra skäl.Men det måste vara världens bästa yrke!!! Nu ska jag inte pladdra på mer...kom in här på Blooming Friday förstås.
  Ha en trevlig helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Beautiful flowers! Gorgeous picture of the Chocolate Cosmos and I love your Anemones.

  It sounds like you will be ready for your week off! :)

  SvaraRadera
 10. Oj vad det rör ihop sig för dig. Leta bil mitt upp i alltihop också! Men du har ju så mycket fint i din trädgård som blommar enligt vad jag kan se av bilderna, så om du inte hinner njuta så mycket just nu, får du njuta av dina bilder i vinter förhoppningsvis. /Ruben

  SvaraRadera
 11. Det är väl ine alltid vi får använda tiden till det vi har lust till, men det är ju fint att du har jobb och kunder!! En tur runt i din trädgård måste vara underbart och jag har lärt något nyt på min vandring, chokladblomman är härlig :)

  SvaraRadera
 12. Det där lät ganska kämpigt, det värsta är väl dödsdomen på bilen kan jag tro. Man är ju helt ställd när man har långa arbetsresor med den. Hoppas det löser sej snabbt på nåt sätt. Fina härliga bilder ifrån trädgården har du i varje fall, så försök hinna njuta lite av blomningen. Det ger även själaro!!

  SvaraRadera
 13. Härligt urval du visar upp Helen!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 14. I sure hope you found a new car and that you get to enjoy your week off in your garden. Your blooms are lovely and I especially like the beautiful photo of your daylily with some foliage in front of it... very nice! Carol

  SvaraRadera
 15. Skolresa till England vad härligt//Britt

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)