fredag 3 juli 2009

Blooming Friday - Blooming Hosta

Funkia är en av mina absoluta favoritväxter. Jag har några stycken i olika färgvarianter, men jag längtar efter fler. Idag var jag i en växtbutik som hade 400 olika sorters Hosta. Vilken tur jag inte hade några kontanter med mig....
Det är bladen jag uppskattar mest men även blommorna är vackra. Och särskilt den här, som är lite annorlunda i sin utformning. Jag har följt den från när jag hittade knoppen för tre veckor sedan till idag, när den är fullt utslagen. Tyvärr vet jag inte vad sorten heter - någon Hostaexpert som kan hjälpa mig?

Hosta is one of my absolute favorite plants. I have a few plants of different color variations, but I yearn for more. Today I was in a plant store that had 400 varieties of Hosta. Luckyly, I did not have any cash with me ....
It is the foliage I appreciate the most but also the flowers are beautiful. And especially this, which is slightly different in its design. I have followed it from when I found the bud three weeks ago until today, when it is fully eliminated. Unfortunately, I do not know the name of the cultivar - any Hosta Expert out there who can help me?

Fler fredagsblommor finns hos Katarina på Roses and stuff.
Blooming Friday hosted by Katarina at Roses and stuff.6 kommentarer:

 1. Jag hör ofta att Hostor odlas för bladens skull - och det stämmer väl, men jag tycker man glömmer blommorna. De är ju så skira - och vackra! Kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet.
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är jag ingen Hosta-expert och kan inte bidra med något namn. Njuter av dina fina bilder. Jag gillar hostorna - de sköter sig själva och ställer aldrig till några problem och jag har många, men tyvärr inte många sorter.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också Funkiorna för de fina bladvariationernas skull och har en del olika. Tyvärr ingen som ser ut som den du visar. Jisses vad din sida trilskas idag =( Det är nästan omöjligt att skriva. Men ta med dig bilden till den butiken vid nästa besök, de borde ju känna igen den tycker jag. Får man fråga VAR du var?

  SvaraRadera
 4. Gittan: Butiken heter Bohus Perenner och växter, ligger strax utanför Båstad. De finns på nätet också, http://www.bohus1.nu/.
  Och det är inte bara hosta de har, utan även iris, dagliljor,pioner och mycket mycket mer! Där skulle jag nog kunna lägga en hel månadslön....
  /Helen

  SvaraRadera
 5. Jo funkian har mycket att bjuda på, det tycker jag också. 400 olika hostor - Bohusperenner?
  Fortsatt skön sommar
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag gillar också funkia!
  Jag har något till dig!
  Hulda

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)