måndag 20 juli 2009

Bäst som det regnar kommer det en skur....

Rain, rain, rain....
Dicentra formosa

Visserligen har det varit rejält torrt i trädgården, men nu tycker jag det kan vara bra med regnandet. Allting är genomsurt, och om man är insekt måste man kanske välja på att svälta ihjäl eller få vingarna genomblöta.
It has been very dry in the garden for a while now, but now I think we have had enough of rainfall. Everything is soaked, and if you are an insect has perhaps you have to choose between starving to death or getting your wings wet.

Alchemilla mollis
Men visst är det vackert med de regnglittrande växterna...
But it is beautiful though with plants glittering of raindrops ...Clematis 'Willy' lilja Landini Dicentra formosa Ipomoea tricolor 'Heavenly Blue' 'Milky Way' + Prunus serrula Lathyrus odoratus 'High Scent' FuchsiaLobelia valida

Den här perenna lobelian kunde jag inte låta bli. Den var jättefin i flera dar - ända tills sniglarna upptäckte den. Tydligen är den smakmässigt helt i klass med dahlior och tagetes, för nu är den nästan helt aväten. Nåja, de har åtminstone lämnat mina dagliljor ifred. Än så länge...
This perennial lobelia, I could not resist. It was great for several days - until the snails discovered it. Apparently, it is just as delicious as the dahlias and the tagetes, for it is now almost completely eaten. Well, they have at least left my daylilies. So far ...

6 kommentarer:

 1. Det har hållit sig ganska lugnt på regnfronten här idag, har till och med fått en hel del sol :-)
  Undrar vad det är som gör blommor med regndroppar så vackra?

  Det finns en risk att vi fått hit spanska snigeln. Min granne hittade en i sitt växthus efter det att hon köpt en tomatplanta i Falköping. Men den var ganska så liten och hon hällde salt över golvet vid utgången från växthuset. Bara till att hålla tummarna att det var den enda!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Man får vara glad åt det lilla...alltså att de där små horn-varelserna inte äter upp allt!;-)
  Fina växter. Och vackert med regndropparna. Men jag säger som du: nu får det vara nog! (Fast tyvärr blir det nog inte så... läste jag i väderleksrapporten....:-(.....)
  Ni har det så fint på Norrviken! Men läste på Birger Es blogg att utbildningens del i skötseln kanske upphör?..... Hm.... Vore verkligen synd om Norrvikens återigen skulle få problem med skötseln..... ?

  SvaraRadera
 3. Chriter: Vi håller tummarna för att det inte blir mer än så. På Norrviken är sniglarna så många att man knappt kan sätta ner foten utan att trampa på någon - och det gällde även i värsta torkan..

  Nina: Det där med att utbildningen inte skulle delta i skötseln är inget jag känner igen. Birger själv slutade på Norrviken tidigt i våras, så jag tror inte han är helt uppdaterad. Och problem har det varit länge, eftersom PEAB-projektet inte blir av sätter de inte till några pengar längre. Jag tror faktiskt jag ska skriva ett inlägg om alla turer mellan PEAB, Norrvikensällskapet - och så då vi studenter som hamnat mittemellan....
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Oj, har ni fått så mycket regn! Aldrig kan det bli lagom. Här uppe har det varit skapligt, men det kommer nog en regnperiod som aldrig vill ta slu här uppe också så småningom. Vackert med regndroppar på vissa växter dock. /Ruben

  SvaraRadera
 5. We have had plenty of rain here as well Helen. To day it hasn't stopped, the roads are going to have some large puddles in going home! Our gardens have had enough rain to last them through two summers, I need some of my containers to dry out enough so I can feed them! It can stop now, please!

  Best wishes Sylvia (England)

  SvaraRadera
 6. Jag är fortfarande nyfiken på hur det gick med frösådden av martornen...

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)