torsdag 16 juli 2009

Blooming Friday - 'High Scent'

Lathyrus odoratus 'High Scent'
Lathyrus odoratus 'High Scent'

En väldoftande underbart vacker luktärt som egentligen bara har ett fel - jag har placerat den lite för långt in i rabatten så jag kan inte känna dess underbara doft utan att ge mig in och kliva bland växterna. Det ska jag komma ihåg till nästa år - för det här kommer säkert att bli en återkommande gäst hos mig!
A beautiful sweet-pea, which really only has an big wrong - I have placed a little too far into the border so I can not feel its wonderful fragrance without stepping amongst the plants. I will remember that for next year - for this will certainly be a recurring guest of me!
18 kommentarer:

 1. Luktärt borde jag ha lite också. Precis som du säger - de doftar så gott :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Ja luktärtor är så härliga! Härom året hade jag en hel vägg med ljusblålila luktärtor mot ett stängsel av armeringsjärn och det var såå fantastiskt vackert. Jag har försökt göra om det nu i två år men ej lyckats lika bra. Men nästa år kanske ...

  SvaraRadera
 3. Hi Helen, the scent sounds wonderful! Such a lovely, delicate-looking flower! And, oh I like the colours too!

  SvaraRadera
 4. Jättefin, mild färg har dina Luktärtor - så söta så :) Mina - tja... det bidde inget med dem i år, sådde försent och sedan tog de sig inte.... som det kan bli :) Ha en bra fredag 8`)

  SvaraRadera
 5. Man känner ju doften när man ser dina bilder!!! Inte behöver du väl kliva in i rabatten för att känna den? ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 6. Å andra sidan kan det ju vara givande att tvingas vingla in i rabatterna ibland - man upptäcker ju ofta både det ena och det andra! ;-) Mycket snygg luktärt, ska försöka lägga namnet på minnet!

  SvaraRadera
 7. Viss är luktärtor ljuvliga. Jag har just nu lite svårt att förstå hur jag ska klara vintern utan dom. Cupani och Madame Butterfly doftar otroligt. Vilken känsla det är när man kan plocka in buketter och ha på bordet. Hela köket doftar.
  Blommar High Scent bra? Tänkte testa lite andra sorter nästa sommar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Underbara Luktärtor i vacker färg.
  Log när jag läste om att de är för långt borta ...jag har planterat mina till motsats, högt uppe :)) i min blomsterbåt som segel. Bild sen när de blommar.
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 9. Luktärter är vackra och de doftar härligt. De finns i många färger. Jag bor numera i en lägenhet och saknar min trädgård. /Amanda

  SvaraRadera
 10. Vackert, faktiskt har jag sått luktärter i år också men ännu inga blommor hos mig. Men den som väntar på något gott sägs det ju.

  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 11. Luktärter är verkligen en underbart doftande liten sötnos....Har inte lyckats så bra när jag provat så jag får njuta av fina bilder istället :)
  Trevlig helg
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 12. Kul att ses idag.
  Min blommar inte än men jag har mina i sparrisen så de kan klättra i den.
  Trevlig helg
  Annika

  SvaraRadera
 13. VAckra bilder på vackra blommor.. luktärtor har jag varje år.. men ofta i krukor o så glömmer jag dem ibland så ser de ut därefter. MEN i rå är de jättevackra och har precis börjat blomma.. hoppas du får många fina fröer så den vackra kommer igen år efter år.. Ha det gott/MOa

  SvaraRadera
 14. Sniff, sniff, luktar gott. Jag glömde luktärter iår, suck, jag får njuta dina bilder istället :)

  SvaraRadera
 15. Mmm! Luktärter har jag också sått i år, men än så länge inga blommor. Några av plantorna sattes tillsammans med rosor i en rosenspaljé/pergola.
  Trevlig helg på dig!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 16. I år är det bara mina perenna lukärter som blommar, MB

  SvaraRadera
 17. "Great minds think alike", vi har bloggat om exakt samma luktärt, samma dag:D
  /U

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)