fredag 12 juni 2009

Blooming Friday - It's raining...


Efter flera månaders torka regnar det äntligen. Ett riktigt rejält dagsregn som kommer att ge många välbehövliga millimeter. Både jord och växter ser ut att verkligen njuta och bara suga i sig av vätan. Jag hoppas bara att det inte är ett regn som har parkerat sig här, utan att solen och värmen snart är tillbaka igen.
Växterna är nästan vackrare i regn - eller vad tycker du?

After several months of drought it is finally raining. A really nice rainfall that will provide many much needed millimeters. Both soil and plants seem to really enjoy and just suck in the wet. I just hope that the rain has not been parked here, but the sun and the heat will soon be back again.
The plants are almost more beautiful in the rain - or what do you think?








Fler bidrag till Blooming Friday hittar du här.
More contributions to Blooming Friday here.




20 kommentarer:

  1. Jo, visst är det fint med regntunga blommor, men nu har det regnat (och blåst) länge nog...!

    SvaraRadera
  2. You make me feel so jealous! I would love to have some rain right now.
    You're right, the flowers do look extra special in the rain.

    SvaraRadera
  3. Vatten måste vara fofografens dröm ellerhur? Växterna bild definitivt vackrare efter regn i alla fall. Mina roddar såg eländiga ut innan regnet kom. Men...nu vill vi ha sol :-)

    Ha en trevlig helg/ Tyra

    SvaraRadera
  4. Du har väl rätt i det, det har inte kommit så mycket regn den sista månaden, så vi får väl tacka och ta till oss det vi får nu..

    SvaraRadera
  5. Visst blir växterna vackrare av regnet, speciellt när det varit en längre tids torka och pollensäsong. Men nu tycker jag det räcker för ett tag. Nu vill vi åter ha lite sol. Ha en trevlig helg / gittan

    SvaraRadera
  6. Undrarde just vad du skulle visa när jag loggande in. Läcker med blommor i regn tycker jag.
    Dammen är underbar.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  7. Nyvattnade eller som du visar, i regn, är växterna som finast. Kanske beror det på att färgerna blir intensivare.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  8. Alltså, har du inte fått regn förrän nu? Vad härligt då att någon är nöjd över det här hos mig ihållande "vattnandet".

    SvaraRadera
  9. Jag förstår att många är trötta på regnet - men jag har faktiskt nästan inte fått något regn hittills i vår. Jag jobbar ju utomhus hela dagarna, och igår var första gången på väldigt länge som jag behövde ta på mig regnkläderna. Men missförstå mig rätt - efter dagens hällregn är jag fullkomligt nöjd och vill ha sol istället. =)
    /Helen

    SvaraRadera
  10. Ja vi behövde verkligen regnet, men hade det varit för mycket begärt att det var lite varmare samtidigt :-) Visst blir blommorna vackrare med regn på sig. Ungefär som när det snöat på vintern efter en lång höst.
    Christer.

    SvaraRadera
  11. Your pond is certainly pretty in the rain.

    SvaraRadera
  12. Vackra rengtyngda blommor du visar. Här har det regnat en del med, men denna blommiga fredag har det varit uppehåll. Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera
  13. Det gäller att se det positivt! Här vräker regnet ned men är växterna glada, är jag också det :) Och jag behöver lite tid inne, kanske kan jag få till lite bilder i fototemabloggen :)
    Jo, växterna, framför allt bladen, är vackra i regnet - man ser trädgården på ett annat sätt i regnet :) Sniglarna har jag också matat idag med xxxxx, de kom ju fram fort som attan när regnet kom. Helgen ser ut att bli bättre vädermässigt så i morgon får jag nog ut och tukta vindruvorna, gräva lite, flytta lite, plantera lite - du vet ;) Ha det gott, kramen 8`)

    SvaraRadera
  14. Raindrops on leaves and flowers certainly add a dimension to our photos! Very Lovely! I love the asiatic lily! Great color. We are getting tons of rain here too!

    SvaraRadera
  15. Rain falling into your pond...so pretty. You're right about the raindrops on leaves and blooms. I love to catch those moments too. Happy Blooming Friday!

    SvaraRadera
  16. Jo, jag håller med. Växter blir nästan ännu vackrare med lite regn. Och visst kommer regnandet göra nytta i våra trädgårdar.
    Ha det gott i helgen, trots regnet!
    Katarina

    SvaraRadera
  17. Your flowers do look beautiful in the rain -- happy too!

    SvaraRadera
  18. Regn kan ju vara riktigt vackert!!!! Trevlig helg! /Ruben

    SvaraRadera
  19. I like the picture of the raindrops splashing on your pond. Plants always look so fresh with raindrops on their leaves. It really shows up well on your Hosta.

    SvaraRadera
  20. Hej!
    Mysko värld, vi har bara haft en neda soldag senaste veckan! Bara regn! Jag har parasollet uppe som regnskydd för sommarblommorna!! Annars ruttnar de väl bort!
    Jag tycker att blommor och väster blir bäst i mulet väder eller i skugga, men med fukt på är också vackert. I full sol får jag inte bilderna bra, men jag är ju ingen mästare på foto.
    Nu ut i regnet med vovven!
    Hulda

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)