söndag 7 juni 2009

Trädgårdsrundan - Garden Tour

Trädgårdsrundan i NV Skåne har ju gått av stapeln igen den här helgen, och för första gången gav också jag mig ut idag för att få tips och ideer, träffa andra trädgårdsmänniskor (en hel del bloggare) och bara njuta av underbara trädgårdar. För att hinna med så många som möjligt valde jag att hålla mig i området runt Ängelholm/Höganäs. Jag hann ändå inte med så många jag ville, men 8 trädgårdar på 7 timmar är väl ändå ett ganska bra facit. Kameran var förstås med, men det var svårt, ibland nästan omöjligt att fota, för det var så mycket folk överallt! Jag är verkligt imponerad av er som öppnade era trädgårdar för alla dessa trampande fötter, ostyriga barn och mängder av frågor, frågor, frågor...
Här kommer ett litet axplock av vad jag fotade idag - håll till godo!

Garden Tour NW Scania with open gardens was again this weekend, and for the first time, I joined it today to get tips and ideas, meet other gardening people (a lot of bloggers) and just enjoy the wonderful gardens. In order to see as many gardens as possible, I chose to stay in the area around Ängelholm / Höganäs. I would have liked to see more gardens though, but 8 gardens in 7 hours is surely a pretty good record. I brought the camera with me of course, but it was difficult, sometimes almost impossible to shoot, because there was so many people everywhere! I am really impressed of you for opening your gardens for all these stepping feet, children running around and lots of questions, questions, questions ...
Here are some examples - please enjoy!Lottie Hermansson, Ängelholm http://www.lottiestradgard.se/
Eva Robild, Höganäs http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/Christina Ekman-Ljungström, Höganäs (Ulla Molins trädgård)


Marika Csiger-Axelsson, HöganäsLaila & Lennart Olofsson, Skogvaktarbostället, Mölle http://hem.passagen.se/kaxe/Och frågan jag har fått flera gånger idag är då förstås:
"När kommer din trädgård med på Trädgårdsrundan?"
Ja, nån gång gör den det nog, för det vore väldigt kul att få dela med sig av mitt lilla paradis, och att få tips och feedback från kunniga besökare. Men än dröjer det några år innan trädgården (och jag) är redo...
And the question I have received several times today, is of course:
"When will your garden join the Garden Tour?"
Well, sometime it probably will, for it would be great fun to share my little paradise, and to get tips and feedback from knowledgeable visitors. But it will take some years before the garden (and I) are ready ...


16 kommentarer:

 1. Fina bilder! Men åtta stycken på sju timmar! Sprang du igenom dem :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Tack för den korta rapporten! Jag hade kryssat för några trädgårdar och var i valet och kvalet igårmorse men vädret var jämngrått och tja, jag kom inte iväg helt enkelt... Men nästa år!! Då ska jag!

  SvaraRadera
 3. Ah, det ser ju väldigt tjusigt ut. Vi hade tänkt åka en runda, men det tråkiga vädret gjorde att vi aldrig kom iväg... Det får bli nästa år istället.

  SvaraRadera
 4. Åhh...så vackert! Tack för inspirationsbilder och visningen! Hoppas att jag någongång får tillfälle att gå på trädgårdsvisningar :)
  I mina trakter är det väldigt tunnsått med så vackra trädgårdar, så man kan väl anses ngt utsvulten på trädgårdsinspiration.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 5. Tack, kul att få vara med på ett hörn!

  SvaraRadera
 6. Intressant, vackert och varierat!! Tack för rundan! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Vilka inspirerande trädgårdar.Tack för turen.

  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Kul att du komma och hittade något att inspireras av. De andra trädgårdarna du besökte hör också till mina favoriter.
  Eva

  SvaraRadera
 9. Tack för titten från din trädgårdsrunda. Anita

  SvaraRadera
 10. Uhm, så ljuvliga bilder från din härliga runda!
  Lätt avundsjuk på er som bor i det hörnet av Skåne... åtminstone vid tid för NV-rundan!;-)
  Ser fram emot att få se din trädgård också- på Rosenknoppsbesök eller på annat sätt!;-)
  Blev så glad läsa att du nog kan den 12 juli! Välkommen!!!

  SvaraRadera
 11. Jösses vad du hann med mycket.
  Nu har du väl insiration som räcker till nästa år?
  Tack för senast.
  ha det gott
  Annika
  ps föstår att du skulle gräva ner pengarna i rabatterna

  SvaraRadera
 12. Vad mycket du hann med, vi var också ute med pysselgänget, vi höll oss vi Ängelholm-Förslöv, besökte också Lottie och Viaköp, kan tipsa om rolf och gunilla Bengtsson i Rögle, mycket vackert!!! Sen var vi i Össjö hos Bertil Burström, verkligen annorlunda och roligt, sen bsökte vi även Djerf i Margeretetorp och Elna Bengtsson i Förslöv.
  Vad många du besökte mot Höganäs till, blir not på det hållet nästa år. Fick några bra tips fån dig, vilka fina bilder du hade tagit! Om du fick ge tips om endast en trädgård vilken skulle det vara i så fall?
  kanske ses på rundan nästa år,
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Vad kul att se från så många olika trädgårdar//Britt

  SvaraRadera
 14. Tack för besöket i helgen, Tyvärr var det lite mycket folk när du var här så vi hann inte prata så mycket. Nu har jag vilat ut i ett par dagar och är redo för trädgården igen. Men nu regnar det, i och för sig bra, fast inte så kul att vara ute i trädgården då.
  Ann

  SvaraRadera
 15. Hej på dig!
  Vi besökte ungefär samma trädgårdar som du.
  Det roliga är att jag inte heller kunde låta bli att fotografera Evas euphorbia. Visst var den läcker?
  Nu när jag ändå är här får jag göra en virtuell vandring i din trädgård. Spännande :)
  /Eva

  SvaraRadera
 16. Både Lotties och Gert Åkes trädgårdar har jag besökt. Spännande och vackra.
  Tack för att du tog mig med till de andra.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)