fredag 26 juni 2009

Starta Eget - Nästan klart....

Jag har kört fast! Snälla, finns det någon därute som kan hjälpa mig?

Firman ligger i startgroparna nu. F-skattesedel är klar, ansökan till Bolagsverket är inskickad, bankgiro och företagskonto fixat. Nästa helg ska jag och min syster (som är ekonomiproffs) sätta oss och lägga upp hela bokföringen, kundregister, artikelregister, fakturamallar mm. Och min kundkrets växer, mycket tack vare bloggen. Ett stort tack till Annika med bloggen Naturliga Ting - hon är både min första, största och bästa kund, och dessutom gör hon bra PR för mig!

I got stuck! Please, is there anyone out there who can help me?
The company is on the go now. The tax formalities are complete, application to the Swedish Companies Registration Office is submitted, bank and business account ok. Next weekend me and my sister (who is economics professional) will start up the whole records, customer lists, article index, invoice templates, etc. And my customer base is growing, thanks largely to the blog. Many thanks to Annika with the blog Natural Things - she is both my first, biggest and best customer, and she makes good PR for me!
Men det jag har kört fast med är loggan! Firman ska heta Helens Gröna - Trädgårdsservice. Loggan ska vara i tvåfärg så den blir billig och enkel att trycka, den ska vara lite snitsig men ändå stilren. Gärna med nån stiliserad blomma eller kvist eller nåt annat "växtligt". Men någon tecknare är jag definitivt inte - fast jag har ett hum om vad jag vill ha kan jag inte för mitt liv få ner det på papper! Finns det någon av er läsare som skulle vilja hjälpa mig med tips och idéer?

But I have got stuck with the logotype! The company should be named Helens Green - Garden Service. Logo should be in duotone so it will be cheap and easy to press, it should be a little elegant but still stylish. Preferably with some stylized flower or branch or something else "plantish". But I am certainly not an artist - although I have some idea of what I want, I can not for my life get it down on paper! Is there any of you readers who would like to help me with tips and ideas?


Idag ska jag iväg och räkna på vad jag kan ta betalt för att klippa en hagtornshäck, (fick blodad tand av att klippa häckarna på Fredriksdal), jag har fått in flera förfrågningar om att lägga plattor, och nästa helg ska jag titta på en trädgård som behöver allmän skötsel. Så jobben rullar in utan att jag ens börjat marknadsföra mig. Undrar hur det blir när jag börjar tapetsera omgivningen med flygblad...
Today, I will look at and offer a price for trimming a hawthorn hedge, (discovered how funny it was trimming hedges on Fredriksdal), I have received several requests for stone works, and next weekend, I will look at a garden who needs general care. So the jobs are rolling in, before I even started to promote myself. I wonder what will happen when I start producing leaflets ...Den här bågen finns på Fredriksdal, och det är jag som har klippt den. Så roligt det var!
This arc belongs to a hedgerow on Fredriksdal, and I have cut it. It was so funny!

9 kommentarer:

 1. Eftersom jag inte kan rita (förutom med linjal) så är jag ju verkligen inte till någon hjälp till din logga. Maken min har varit egen i tio år och ALDRIG lagt en krona på att annonsera efter kunder. Goda vitsord, loga med telefonnr. på bilarna är allt vi haft och visitkort såklart. Ett bevis på att det inte alltid behövs! Han har inte ens en hemsida och står inte med i telefonkatalogen där säljarna prpsar på att det måste man göra. Vi har lagt allt krut på att göra ett bra arbete och bestämt oss för att hålla hårt i pengarna för marknasföring - med mkt gott resultat. Gå inte på alla dessa försäljare trick! Ang. plattsättning så har vi kommit på andra tankar ang. den yta jag mailade dig om. Det blir förmodligen inte gatsten, där vi lägeg nya gångar runt hela huset kommer förmodligen den ytan få samma beläggning som gångarna fast tjockare sten som håller för bilkörning. Det är inte aktuellt att göra detta året. Har du ändå lust att komma och titta är du välkommen att höra av dig =) ha det gott och lycka till med loggan / kram gittan

  förresten, tips på ett bra bokföringsprogrm har jag om dy behöver?

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Det där med logga är inte så lätt...tyvärr är jag inte heller någon hjälp på det området. Som Gittan skriver så är det säkert ditt goda namn som kommer att ge dig dina jobb i första hand. Hoppas det fortsätter ramla in jobb!
  Ha en skön helg!
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig lycka till, men någon logga kan jag ej hjälpa dig med.//Britt

  SvaraRadera
 4. Hej Helen, ett blad är snyggt grafiskt, jag har använt ett murgröneblad i min "logga" för min blogg. Bladet hittade jag bland gratisbilderna i word (clip art gallery på nätet) och så ritade jag om det lite. Om du hittar något du vill använda och behöver hjälpa att "göra det till en bild" så kan jag hjälpa dig, jag jobbar med flera layoutprogram. kanske har du något favoritblad? Bladet skulle kunna ligga ensamt överst och texten Helens Gröna under. Hör av dig om du vill att jag ska skissa hur jag menar!
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Du skulle ju kanske kunna utbyta tjänst med någon grafisk formgivare som kan hjälpa dig med loggan mot att du gör något i dennes trädgård?

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att det rör på sig alla redan! Lycka till framöver med ditt företag!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Oj va roligt med eget! Lycka till! Det här med logo är ju inte lätt, det måste ju liksom bli rätt från början...

  SvaraRadera
 8. Va´kul att det rör på sig.... Ska du använda blad så tycker jag att du ska ta murgrönsbladet på den juvenila(?).... Den som inte är så vanlig menar jag.... Det var du som fick upp ögonen på mig för att det är murgröna båda....
  Lycka till
  Nina

  SvaraRadera
 9. Good luck with your logo. Wish I was an artist so I could help you with it.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)