onsdag 20 maj 2009

Veckans höjdare - High point of the week

Veckans höjdare är tyvärr lite försenad - men det var ju inte förrän idag som det blev klart!
This week's high point is unfortunately a little late - but it was not until today that it was finished!


Det sägs ju att entrén är det viktigaste eftersom det är den man möts av varje dag när man kommer hem. Nå, den här vyn har jag mötts varje dag av de senaste åren. Eller faktiskt värre, av nån anledning har det emellanåt samlats mycket både skräp och annat här. På bilden är det ovanligt uppstädat. Men ett tunt lager singel som ogräset frodas i - hur kul är det? Man vill bara ta sig förbi så fort som möjligt....
They say that the entrance is the most important part of the garden because you face it every day when coming home. Well, this view, I have met every day of the last few years. Or actually worse than this, for some reason, it has been occasionally collected much both garbage and other stuff here. In the picture, it is unusual clean. But a thin layer of small stones that weeds thrive in - how fun is that? You just want to get by as quickly as possible ....


Men nu i vår tog jag äntligen tag i det här projektet. Här är det planterat två olika sälgar och en blodormhassel plus en ärvd tuja, och så har jag grävt ur för karet. Sen blev det stående så här några månader...
But this spring, I finally launched this project. Here I have planted two different sallow and a blood hazel (plus an inhertied Thuja), and then I have dug out for the tub. Then it was staying like this for a few months...


Men nu ikväll för en liten stund såg det ut så här! Fortfarande är det en del pyssel som ska göras, bland annat dölja sladdarna och plantera fler växter, men vilken skillnad! Nu ska det verkligen bli trevligt att komma hem!
But now tonight a little while ago, it looked like this! Still, therer is work left to be done, including hiding the cables and plant more plants, but what a difference! Now it'll really be nice to come home!10 kommentarer:

 1. Så du hinner med att jobba hemma fast du är så upptagen med kursandet. Lyckat till med praktiken om jag inte sagt det.

  Förstår du känner dig nöjd, skillnaden är redan stor även om jag personligen tycker det ser lite kalt ut men det är ju under uppbyggnad så jag ser fram mot fler bilder framöver när det vuxit till sig ännu mer.

  Vad gäller ogräs ligger du i lä, det där är väl inget ;)

  SvaraRadera
 2. Konstigt att det alltid samlas bråte på såna där ställen..skönt när man äntligen kommer sig för att göra nåt åt det och göra nåt fint istället..det var verkligen ett lyft hos dig..
  Jag försöker inte ens ha två bloggar längre...enda skillnaden är väl att jag översätter bloggerbloggen annars är det ju oftast identiska inlägg..
  Min kamera är en Canon EOS450..men jag vet inte om jag ska rekommendera den faktiskt. Jag har börjat fundera på att sälja den och köpa en billigare...ångrar nog faktiskt att jag inte köpte Sony istället...hmmm...gör lite ont att erkänna det..

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad det blev. Jätte snyggt. Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 4. Det blir jättefint!! Blickfång är viktigt och att entrén känns välkomnande likaså.

  Jag kom hem till en väninna i höstas och hon har en jättestor förväxt en utanför ytterdörren som gör att man verkligen får leta efter ingången. Men jag hann ju bara påpeka detta (inte för henne men för mitt sällskap) innan jag upptäckte att det SER JU LIKADANT UT HEMMA HOS MIG! En stor vintergrön historia som döljer ytterdörren. Så nu ska bygga en ny gång fram till ytterdörren istället.

  SvaraRadera
 5. Vilken skillnad det blev. Jag skulle ha brått hem varje dag Ha det / Ylva

  SvaraRadera
 6. Very nice! That will be cheerfully looked upon for many months. Good for you.

  SvaraRadera
 7. Vad fint det blev! Verkligen en riktig "makeover". Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 8. Vad duktig du är, och så fint det blir.

  SvaraRadera
 9. Visst är det knäppt. Felvända hus eller åtminstone entréer säger jag. Eller också läggs all kreativ kraft på huvudelen av trädgården, kanske baksidan. Vi har precis likdant. Nej, värre, här står soptunnor dessutom...

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)