onsdag 4 februari 2009

Ordlös onsdag - skuggor

Wordless Wednesday - Shadows


Fotot är taget i höstas vid en plats som få känner till; Rudolf Abelins grav strax utanför entrén till Norrvikens Trädgårdar. Jag har desutom tagit bilden "åt fel håll", mot parkeringen och inte ut mot havet. Graven är väl värd ett besök!

The photo was taken last fall at the grave of the founder of Norrviken Gardens, Rudolf Abelin; a place that few know about. In addition, I have taken the picture in "the wrong direction", towards the car park and not towards the sea. The grave, outside the entrance of Norrviken, is well worth a visit!

Bilden ingår i temat Ordlös Onsdag.

24 kommentarer:

  1. En vacker plats! Ska komma ihåg detta nästa gång jag besöker Norrvikens Trädgårdar. /Ruben

    SvaraRadera
  2. Så vackert det ser ut att vara / gittan

    SvaraRadera
  3. Svalkande ser det ut att vara i skuggan :-)

    SvaraRadera
  4. Ett underbart foto. Härligt hur träden ramar in! Och alla dessa fantastiska färger!

    SvaraRadera
  5. Stora träd är guld värda!
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Såg ut att vara en vacker plats att vila på...
    Förresten..kan du komma in på Blotanical? När jag försöker kommer en sida upp som säger "This account has been suspended" Va surt...jag som hade börjat komma igång nu..

    SvaraRadera
  7. Ser ut att vara en mysig plats! Milla

    SvaraRadera
  8. En plats där jag skulle känna mycket inspiration att sitta och måla...

    SvaraRadera
  9. Helt ljuvligt foto. Känns som att jag måste ta mig dit och uppleva själv. :)

    SvaraRadera
  10. Ser härligt ut. Ska lägga platsen på minnet när man har vägarna förbi/Lis

    SvaraRadera
  11. Ja vad fint träden ramar in bilden. En stilla plats att sätta sig ner och minnas kanske tillbaka på någon älskad och saknad person.Ja visstär det vackert i svart/vitt,en personlig favorit och många bilder gör sig bara bättre i det.

    Mvh Marie

    SvaraRadera
  12. Vackert, en plats jag absolut skulle vilja besöka med min kamera :)

    SvaraRadera
  13. En vacker plats! Till Norrviken har jag bara varit en gång och naturligtvis missade jag den här delen. Men en vacker trädgård är det, väl värd flera besök.

    SvaraRadera
  14. Hi Helen,
    I like the 'opposite direction' you took this from, because it shows off the lovely brick steps so beautifully! It is a very nice photo, and thanks for sharing a bit of history:)

    SvaraRadera
  15. For a photo taken towards the car park, it's quite lovely!

    SvaraRadera
  16. Ny vy för mig trots att jag varit en hel del på Norrviken. Är lite besviken på att det varit ett sånt hattande med stället de senaste åren. Vågar man tro på en framtid och uppryckning? Eva

    SvaraRadera
  17. Hej, jag såg i Tesas blogg att du skulle försöka få bort färg från en gammal klinka. Har du provat med silpox? Det löser ju upp allt och kommer åt på all otänkbara ställen / gittan

    SvaraRadera
  18. Hej och kul att du lämnade en kommentar hos mig. Har kikat på din Akleja. Svårt att säga om det är samma sort eller ej.Min är iallafall en riktigt stor sort. Synd att namnen försvinner ibland. Denna har jag tagit frön på hos min moster.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  19. Hej
    vilken stämningsfull bild!
    det är verkligen så att vissa fotografier är helt tidslösa..
    Hälsningar
    Monika

    SvaraRadera
  20. Det var riktigt vackert! Det finns så många fina platser och vackra vyer som jag inte har sett, måste ta mig en tur till Norrvikens trädgårdar någon gång. Ha det så gott, kram

    SvaraRadera
  21. Norrviken är verkligen en favoritplats på jorden, vet du hur det går med nedläggningsplanerna? Har du hört något?/ Tyra

    SvaraRadera
  22. This is a beautiful scene and your sky photos are wonderful too!
    You are lucky to be seeing the little bulb leaves poking through. Ours are still buried under snow and we have -5º (-20.5C) this morning. Too cold! But the sun is shining :)

    SvaraRadera
  23. Tack för alla trevliga kommentarer. Norrviken är en underbar plats som jag önskar att fler skulle hitta till - och det finns mycket mer att se än bara de delar som man gör reklam för i turistbroschyrerna. Jag tillbringar mycket tid här eftersom de praktiska delarna av min utbildning är förlagd på Norrviken. Läs min dagbok från utbildningen på min andra blogg http://helenjs.tradgardsblogg.se.

    Tyra: Man har kontrakt fram till 2010 - sedan är det möjligt att Norrviken läggs ner om det inte kommer in väldigt mycket pengar fort. Mycket är förfallet och kräver omfattande renovering. Jag har hört en siffra på 60 MSEK för det mest akuta. Men förslaget om exploatering är överklagat - får "Rädda Norrviken"-uppropet som de vill kommer det inte in några pengar och då vet jag inte hur Norrviken ska kunna räddas....

    Jan & Kerri: I'm glad that you enjoy my photos. I'm improving every day! =)

    /Helen

    SvaraRadera
  24. Gillar Norrviken väldigt mycket.
    Ja hur skall det gå för Norrviken?
    Aha det var du som hade den andra bloggen jag undrarde just när jag var där om det var du.
    Är lite trög.
    Ha det gott
    annika

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)