lördag 7 augusti 2010

Dan före dan....




Imorgon är det till slut dags. Det hårda slitet under mina två semesterveckor ska äntligen ge utdelning. Och slitit har jag gjort - även om jag inte är typen som slappar har jag nog aldrig jobbat så hårt under en semester förr. Dessutom har den varit ovanligt kort... Men i vinter väntar tre månaders arbetslöshet, så då ska jag verkligen ta det lugnt. Och då kan jag ju inte vara i trädgården heller... =)

15 kilo har jag gått ner. Nåja, inte under de här två veckorna (bara två, kanske) men sen i vintras. Att jobba med trädgård och växter är inte precis nån sinekur. Nu när allting lugnar ner sig lite bara måste jag iväg och skaffa nya kläder - allting ramlar av mig...


Min kryddmur har blivit hellyckad. På bara en dryg månad har växterna fullkomligt exploderat och får nästan inte plats. Det kanske har något att göra med all kogödsel jag grundade med innan jag hällde i jord. =) Den här är jag stolt att kunna visa upp!

Komposthörnan är också skitfin, om jag får säga det själv! Däremot har jag inte hunnit röja upp det sista längst bort vid staketet - men nåt ska jag ju ha att göra sedan, eller hur?


Dagliljorna har kommit igång med blomningen och kan förhoppningsvis få folk att glömma de mer brända och vissna partierna i trädgården....

Min keramik har kommit på plats - visst blev mitt fjärilsbad fint!

Andra godbitar är mina Echinaceor. Här 'Green Envy'.

Och en vacker namnlös asiatisk lilja.

Nu är det bara att hoppas att det kommer lagom mycket folk så att inte allting blir nertrampat men så det inte är helt tomt ändå. Mamma har bakat bullar hela sommaren och kommer att stå för kaffeservering, och själv har jag krukat upp en massa självsådda växter som jag ska försöka sälja. Och för en gångs skull längtar jag inte efter regn, det kan få vänta till efter söndag om det nu ändå inte behagat komma på hela sommaren. Men med min otur blir det säkert sommarens enda heldagsregn imorgon! =)

Håll tummarna för mig!

Här finns tidningsartikel om min trädgård (och mig...): hd.se

20 kommentarer:

  1. Håller både tummar o tår för att det ska komma `lagom´ med jätteintresserade människor i en jämn ström så du hinner prata med dem....
    O jag ser fram emot o få se din trädgård sista helgen i augusti ;-)
    Ha´t himla gôrgôtt imorgon
    Nina

    SvaraRadera
  2. Hoppas på SOL jag med!!! Morgondagen ska bli riktigt spännande!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Håller tummar och tår att allt blir perfekt!
    Fågelbadet är underbart!
    Linda

    SvaraRadera
  4. O vad du har varit duktig. Tyvärr orkar jag inte ge mig på utflykt då chaffisen-gubben är på annat.. JAg håller iaf allt jag kan, både fing.otår, för att det ska bli bra hos dej. Kikar mot norr o ska försöka blåsa bort regnet.
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  5. Kryddmuren är verkligen underbar! För tankarna till medelhavet, sommar och sol! Lycka till med dagen i morgon!

    kram louise

    SvaraRadera
  6. Lycka till imorgon! Skogstorpet skall också vara med så vi hoppas på bra väder eller hur!? Trädgården ser fin ut så dom som kommer på besök till dig får säkert en härlig upplevelse!

    Jens

    SvaraRadera
  7. The smaller waist.., that has to be another unintended benefit of gardening... probably the flowers rejoice happily with the gardener's new look with beautiful blooms.. ~bangchik

    SvaraRadera
  8. Lycka till i morgon. Hoppas solen skiner på dig och dina besökare.
    Vi ses sista helgen i augusti och då skall det bli spännande att få se din trädgård. Gillar dina kompostlådor.
    Fortsatt trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  9. Stort lycka till imorgon!! Förstår att det ligger gigantiskt mycket jobb bakom. Jag minns ju din härliga bildserie från denna tiden förra året när du fotograferat allt som bara var rörigt och halvfärdigt.

    Själv ska jag ta och kolla listan på nätet och se om jag hittar några trädgårdar att besöka i närheten där jag bor.

    /Lena (som bytt blogg från Love,literature and gardening)

    SvaraRadera
  10. Din trägdgård ser underbart vacker ut och jag hoppas att det kommer lagom med folk till dig(önskar jag hade orkat ge mig iväg imorgon) Dina prunkande örter beror nog till stor del på kogödseln, hela min upphöjda rabatt är ju fylld med detsamma och växtkraften är helt otrolig!
    Jag känner igen den där bilden med de stora brallorna. Hade också gått ner nå´t i samma stil och inte anv. min snickarbrallor på flera månader, drog dem på mig och blev fundersam på vems brallor det kunde vara??????? De trillade ju ner innan jag hann knäppa bältet(tyngda av verktygen i fickorna) Det tog en stund att inse att de faktiskt var mina!

    Jag tar hand om regnet imorgon så att ni andra slipper, ska bara sno mig ut och klippa gräset först. "Spark i rumpan" inför morgondagen / kram gittan

    SvaraRadera
  11. Det kommer att bli kanonväder ska du se;)) Lycka till!! Kram/Monne

    SvaraRadera
  12. Lycka till , vilket jobb du har lagt ner . Din kryddörtmur är imponerande. och din komposthörna !
    Kul att gå ner i vikt just detta med att komma på hoppsan mina kläder passar inte är lite kul..du får ju köpa nya kul det med!
    HA en riktigt go dag med lagom mycket folk!
    Kram Monica

    SvaraRadera
  13. Åååh! Jag är sååå nyfiken på att få se din trädgård, men får vänta några veckor till!
    Önskar dig all lycka inför morgondagen!
    Och du, vilket fint fjärilsbad du gjort!!
    Ha det finfint!!

    SvaraRadera
  14. Oj, så du jobbat! Hoppas du får en fin dag med många trädgårdsgäster som beundrar din insats inför dagen och framförallt dina vackra trädgård!
    Kryddbänken är fantastiskt vacker!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  15. Lycka till! Hoppas allt blir toppen!

    SvaraRadera
  16. jag håller tummarna för dig, fast det behövs nog inte, det kommer gå jättebra! Du har så fint, och din komposthörna var verkligen skitsnygg! :o)
    Lycka till i morgon, önskar jag bodde närmare för då hade jag kommit, kakservering och trädgårdsvisning,kan det bli bättre?

    SvaraRadera
  17. Jag hållar alla tummar jag har och dansar regndans för din skull, alltså för att regnet ska komma här hos mig istället så du slipper det i morgon iaf =) Kram och lycka till!!!

    Micke

    SvaraRadera
  18. Muren är verkligen hellyckad, mycket snyggt! Komposthörnan var absolut en bra grej, har problem med att få ett sådant system att fungera här, trots att jag vet vilken fin mull man får av egen kompost. Jag får aldrig till en bra kompostering ändå...
    Hoppas nu att det blir bra imorgon och att du får lagom med besökare och lagom väder (inget regn men lite mulet och lagom varmt)
    Jag är säker på att din trädgård kommer att väcka mycket beundran hos besökarna!

    SvaraRadera
  19. Hoppas du får en bra dag.
    Tänker på dig.
    Annika

    SvaraRadera
  20. Hoppas det gick bra idag!
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)