söndag 15 augusti 2010

Efter Tusen Trädgårdar

Jag har tillbringat den senaste veckan med att försöka smälta anstormningen jag hade här under Tusen Trädgårdar. Det var så mycket på en gång att jag behövt lite tid att sortera upp intrycken. Dessutom har det gett lite oanade effekter... 

Igår ringde till exempel en dam och erbjöd mig ett valnötsträd i kruka om hon fick komma och se min trädgård, eftersom hon inte hade kunnat komma i söndags. Jag har också fått förfrågningar om att åka hem till folk och hjälpa dem artbestämma växter i deras trädgårdar, och även ge råd om beskärning, nya planteringar mm.
Det har faktiskt blivit en riktig snackis - vem jag än möter när jag är ute med hunden eller handlar eller på jobbet börjar prata om min trädgård och hur många besökare jag hade. Många vet jag inte ens om att de varit hos mig...
 
 Monardan var verkligen läcker. Det var ju den växt som folk frågade allra mest om.

 
 Tidningsartikeln resulterade förstås i att väldigt många frågade efter mitt näsduksträd och tulpanträd. En del blev nog lite snopna över storleken på dem....

Clematisbersån inspirerade många, trots att den egentligen är ett totalt misslyckande i år. Mina clematis har helt enkelt vissnat bort i torkan. Men har man fantasi kan man förstås tänka sig hur det borde ha sett ut....


Dammen och fiskarna i den diskuterades mycket. Det är nog ganska så många som planerar att anlägga damm, och frågorna var många om hur fiskarna överlever vintern, hur stor pump/filter jag har, hur jag får vattnet så klart osv. Kul om man kan hjälpa till med både inspiration och praktiska tips.

Kryddmuren var också populär. Fast jag gjorde en quiz på vilka växter jag hade där, och det var inte en enda som klarade den, trots att man bara behövde sätta en siffra framför namnen. Vi får väl se om det går bättre på bloggträffen. =)
Mina krukor beundrades förstås. Särskilt de här två fick många kommentarer. Och de var faktiskt fina, trots regnet.


Mitt silverpäron var också populärt, men inte en enda frågade varför jag hade knutit fast en nylonstrumpa i det. =)

Mest förvånande var nog ändå beställningen jag fick på mitt lilla fjärilsbad - 2 st faktiskt! Hur i all världen jag ska reda ut det begriper jag inte - det här var ju mitt allra första försök att skapa i keramik, och jag gjorde den hemma hos Linda i Kungälv. Så det är inget man snyter ur näsan direkt....


Nu ser jag fram emot bloggträffen här hos mig om två veckor. Det ska bli så himla kul att träffa er allihop, och även om jag hoppas på fint väder kan det ju knappast bli värre än i söndags och då gick ändå allt bra. Vi är ett härdigt släkte, vi trädgårdsnördar! =)

Ni som är intresserade av att komma men inte har anmält er än - skriv en kommentar här eller skicka mail till helen (at) helensgrona.se. Det räcker att jag får veta om ni kommer någon dag innan. Medtag något ätbart för "brunch" (knytis) och något att grilla på kvällen. Fika mitt på dagen och tillbehör till grillen står jag för. Ta också med växter som vi kan byta med varandra om du vill, det är inget krav. Här finns en hel del som jag gärna delar med mig av, byte eller ej. ;)


13 kommentarer:

 1. Vad härligt att få en sån respons på trädgården! Förstår att folk var nöjda med att se din fina trädgård! Synd att du bor lite för långt bort annars hade jag kommit direkt!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Njuter att vara här inne på bloggen och få inspiration från dina bilder. Förstår att det var många som ville titta på din trädgård. Hoppas du får en fin fin söndag/Gela

  SvaraRadera
 3. So much loveliness and interest in your garden. I love the sedum growing around the seating area! ;>)

  SvaraRadera
 4. Quiz!!! Hm, det kommer inte jag heller att klara=)).
  Vi ses. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Det var jättespännande att komma på besök i din trädgård, så mycket inspiration och nya idéer jag fick!
  Kul att du hade så många besökare under dagen, vi var hos dig bland de första och när vi körde var det redan fullt med parkerade bilar på vägen.
  Hoppas ni får det riktigt kul på bloggträffen!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 6. Så det gäller o plugga kryddor då ;-) Ska bli så himla kul o träffa dig, Knatten, X o alla andra igen! Har en massa slitgöra i min egen trädgård framför mig så det ska bli skönt o smita ifrån ett tag.
  Ha´t himla gôrgôtt tills dess
  Nina

  SvaraRadera
 7. Vilken fin dag du hade och massor med intryck lämnade kvar märker jag och kul för dig att det gav ringeffekter för din del :)
  Vackert du visar och krukorna gillar jag med :)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 8. Så härligt att det gick så bra! Och var så uppskattat. Och allt som hände efteråt också! Du är tjejen med choklad!!
  Hulda

  SvaraRadera
 9. Jag gillar armeringsmattan till berså.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 10. Så mycket fint! Vad roligt att det har visat fortsatt intresse även efteråt!

  Hoppas ni får en trevlig bloggträff!

  SvaraRadera
 11. Stort, stort grattis, Helen, till den lyckade "Tusen Trädgårdar"-dagen! Men jag är inte ett dugg förvånad över de entusiastiska utropen... och beställningarna!;-)!!
  Ser inte längre helt omöjligt ut för mig 28 aug..... Flera "tåtar" drar i mig den dagen.... Men kanske, kanske..... Hur sent (om alls längre?) får man komma in med besked?????

  SvaraRadera
 12. Jag är ledsen att jag inte hört av mig. Troligen nåt fel på klockan, den bara rusar runt. Vill i alla fall berätta att växterna jag fick hos Knatten, ser ut att trivas bra. Men fast jag fick veta vad de heter, så är det totalt borta. Tyvärr kan jag inte komma till träffen. Vi har ett barnbarn som fyller år. Hon har skjutit lite på kalaset, eftersom hon nyss bytt bostad. Hoppas vi ses vid nåt annat tillfälle
  Må så gott
  Kram Marianne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)