söndag 29 augusti 2010

Bloggträff i Gränsbygd

Så kallade jag träffen jag ordnade i helgen, eftersom vi åkte på utflykt till inte mindre än tre olika landskap. 14 glada trädgårdsnördar från när och fjärran (varav de flesta med egen blogg) ramlade in på lördagsförmiddagen. Så många har jag inte plats för hemma, så vi fick ta grannens trädgård också till hjälp.  Tur att jag har en snäll granne (=pappa).... ;)

Mari / Hjärtat mitt (Skåne) Nina Västerplana (Västergötland) Anna-Stina / Växthusträdgården (Dalsland) Monne och Göran / Alen Trädgård (Tjörn) Kerstin / Trädgård och lite annat (Småland) Birgitta / Glädjekällan (Bohuslän) Maria / Allt kan grönska (Halland) Christina / Drömmen om en trädgård (Småland) Anette / Daylily-Potager (Skåne)

och så Anna, Barbro, Erja och Peggie som inte har egna bloggar men som naturligtvis var välkomna ändå.

Efter en uppskattad knytisbrunch var det dags för växtbyte. Det fanns väldigt mycket att välja på! Men lite besviken blev jag nog - jag hade räknat med att bli av med en massa växter men när bytet var över hade jag betydligt fler än förut... ;)Sedan hoppade vi i bilarna och gav oss ut på en liten trädgårdsrunda. Första stoppet blev i Halland - Horsabäck perenner. Här finns det tusentals olika perenner att välja på, och även trevliga visningsträdgårdar så man kan se dem i verkligheten.
Kuriosa - grusvägen mellan hagarna markerar gränsen mellan Halland och Småland, eller Danmark och Sverige en gång i världen. Riktig snapphanebygd alltså! =)
Färden gick sedan vidare till Småland och Hans Ström, som själv driver upp ca 12000 sommarblomsplantor av ungefär 200 sorter och planterar ut i sina rabatter varje år. En väldigt annorlunda trädgård!

Hans stora damm med tillhörande uteplats fick många att tänka på kräftskiva - förstår inte varför.....Jag hade lagt in en liten överraskning i programmet - vi följde vägen bort till Hans grannar som också har en helt underbar trädgård där allting växer så det knakar. Se bara så hög Heleniumen är!


Rundturen avslutades på Växtia, butiken där jag jobbar. Vi kom dit efter stängningstid och  blev bjudna på kaffe och kaka, och fick sedan möjlighet att shoppa i den stängda butiken. Nina blev helt i hatten....


När vi väl kom tillbaka hem till mig i Skåne igen var alla väldigt trötta och hungriga, så då smakade det bra med grillbuffé. Det är verkligen roligt med knytkalas, man vet aldrig vilka maträtter som det bjuds på. Men jösses så mycket mat det blev! Jag kan nog leva på resterna i en vecka minst....


Idag söndag åkte vi i samlad tropp till Sofiero och den stora trädgårdsfesten. Vi bjöds på en uppskattad guidning i det fina vädret av Cecilia Wingårdh. Sedan strosade vi omkring några timmar och shoppade och inspirerades tills det fina vädret försvann och alla istället styrde kosan hemåt. Själv åkte jag raka vägen hem och la mig i soffan...
Det har varit en helt underbar helg och jag har lärt känna många nya trevliga människor, skrattat jättemycket, fått massor med fina växter och smakat nya goda rätter. Även om jag är trött sitter jag redan och funderar på nästa års träff. Då kommer ni väl? ;)

16 kommentarer:

 1. Vilken fin helg du/ni haft! Förstår att det både gav dig och de andra mer inspiration för trädgård och växter och efter en så intensiv helg är det skönt med soffan :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Fina bilder Helen. Visst kommer jag gärna nästa år igen (bara det funkar tidsmässigt). Det var ett kanonevenemang som du ordnat. Tack ännu en gång. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 3. Tack för en jätterolig helg både till dig, grannen och alla andra som var med. En helg med massor utav härliga skratt, många nya växter och underbara krukor.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Kommer gärna tillbaka.... men jisses vad trött jag är ;-) Tack än en gång o välkommen upp till Kinnekulle vid tillfälle.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 5. Ohh vad synd att jag inte kunde komma mina gäster åkte först idag vid 10.00 men men det kommer fler chanser förstår jag.
  Ser att ni har haft det toppen.
  Föstår också hur det kan komma sig att du har fler växter än du hade från början.
  Som det kan bli....
  Mina favorit kurkor ser jag... älskar dom och Peter är dessutom så himla trevlig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för en härlig dag. Fina utflyktsmål du valt!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig helg du har haft! Förstår att ni har haft det riktigt roligt!
  Ha det bra nu och vila dig lite! / Irene

  SvaraRadera
 8. Jag bara hoppas att jag är med nästa gång
  Det måste bara gå vägen då-- så trevligt som Ni haft!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 9. Vad lyckat! Och vad trevligt ni haft det!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Kul att det blev lyckat! Det är alltid roligt att träffa nya och gamla vänner från blogg/trädgårdsvärlden. För min del blev det Bäckaskog och trädgårdsarbete i helgen, inte illa det heller.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Ja, vi kommer också jättegärna tillbaka om det bara tidsmässigt stämmer:)) En KANON trevlig helg med många intryck att smälta.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Klart du får låna bilder. Kan skicka till dig om du vill - har fler än jag visat.
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. Helt underbart! TACK, kommer gärna tillbaka både på träff och annars också... och som du vet finns det både mat och husrum för dig här! MB

  SvaraRadera
 14. Stort tack för en mycket trevlig helg!
  Men PHU! vad trött jag blev. Får se hur lång tid det tar att återhämta sig... ;)
  Nu har man fullt upp att smälta alla intryck!

  Ja, du får gärna låna mina bilder på din trädgård. Ska bli kul att få se det inlägget sen!!

  Sköt om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 15. Tack Helen för en underbar dag i lördags! Jag kommer gärna tillbaka, det var så trevligt!
  Vilka fina bilder du visar! Hälsa också pappa Rune och tacka!
  Ha det riktigt bra!
  Christina

  SvaraRadera
 16. Givetvis får du använda mina bilder!
  /Christina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)