söndag 8 augusti 2010

En fantastisk men blöt dag...

 

Det började redan i går kväll, det efterlängtade regnet. Och sedan har det bara fortsatt... Inte idealiskt när man öppnar sin trädgård för allra första gången - men vad brydde besökarna sig om det? Tidvis var raderna med parkerade bilar mycket långa - jag tror faktiskt att nånstans mellan 250 och 300 personer klafsade runt i min trädgård idag!

Väldigt många hade läst artikeln om mig i lokaltidningen dagen före, och förmodligen hade 90% av mina besökare inte kommit om de inte hade läst om evenemanget där. Medias makt... Nåja, det var en väldigt bra artikel, så jag kan inte annat än vara nöjd. Läs artikeln här: hd.se


Min mamma hade bakat en hel massa bullar, och kaffe smakade gott i rusket. 


Jag hade krukat upp en massa självsådda småplantor som jag sålde för en billig peng, och de hade god åtgång. Så kom de till nytta istället för att bara hamna i komposten...
Min grannes/pappas trädgård var också öppen för besökare, och det var många som uppskattade både köksträdgården och dammanläggningen.


Men flest besökare hade nog jag i min trädgård. Och de beundrade ALLT... =) 
(Kolla in mina byxor - de ser ut om om jag lånat dem av en jätte! Måste iväg och handla kläder snart...)


Jag fick svara på många frågor, mest om dammen och fiskarna men också om växter, jord, plantering - och hur i all världen jag hunnit med så mycket på så kort tid....
 
Dagens absolut vanligaste fråga gällde den här växten. Det är en temynta, Monarda 'Blaustrumpf'. Tyvärr hade jag inga småplantor att sälja av denna, annars hade de nog gått som smör!Det har varit en helt fantastisk underbar dag trots vädret. Tack alla ni som kom - gamla och nya vänner, grannar, kunder från butiken och alla andra trädgårdsintresserade som i vissa fall kört långt för att besöka min trädgård. Nästa gång det är dags för öppen trädgård ska jag absolut fundera på att vara med igen - för det har varit sååå roligt!


21 kommentarer:

 1. Grattis Helen till att det gått så bra. Jag ser fram emot att få se din trädgård om ett par veckor. Vi ses då. Kram från Kerstin

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det blev en sådan succé trots regnet!!! Men så har du en fin trädgård också!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Grattis till en lyckad dag, bortsett från regnet!
  Besökarna ser inte ut att lida av dropparna :)
  Hoppas du vila dig lite nu efteråt!
  Kram/Bea

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du fick så många besökare trots regnet. Här hade vi tur med vädret. Nästan inget regn alls.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Grattis Helen! Måste kännas underbart när allt ditt slit gett så fint resultat! Ser fram emot bloggträffen..... så jag får se jag med ;-)
  Ha´t så gôtt i vätan
  Nina

  SvaraRadera
 6. Grattis till en bra dag Helen!
  Tråkigt förstås att det efterlängtade regnet skulle välja just denna dag att komma på, men det tycks inte ha gått någon nöd på besökarna.
  Jag hoppas på att få en möjlighet att framöver få se din tädgård jag också!
  /Monica

  SvaraRadera
 7. Vad kul att dagen blev så lyckad trots regn även om det var efterlängtat:)) Ska verkligen bli roligt att se din trädgård om ett tag:)

  SvaraRadera
 8. Grattis till en lyckad och rolig dag.
  Måste komma en dag.
  Men nu ser jag hur mycket du har gått ner.
  Hoppas att du snart får ledigt.
  Kram
  Annika
  som har plantor kvar till dig om du vill ha

  SvaraRadera
 9. Åh va roligt!!! Grattis, det måste kännas jättebra med all beröm och att det var så många som kom. Önskar jag bodde närmare, då hade jag också besökt din trädgård.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 10. Grattis till en bra dag!
  Kanske var regnet samtidigt en hjälp? Hade det varit soligt och vackert brukar folk vilja göra annat.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 11. Grattis till din lyckade dag! Helt otroligt vad mycket folk som kom till dig. Jag tänkte på er alla igår och faktum är ju om man ska vara ärlig så är trädgården vackrare när den är "nytvättad" Alla färger känns så mycket klarare då. Men det kunde regnat lite mindre! Jag hoppas på en repris nästa år, då ska jag definitivt titta hem till dig / Kram gittan

  SvaraRadera
 12. Vad roligt att det blev lyckat, trots regnet!

  SvaraRadera
 13. Grattis till en lyckad dag! Hoppas verkligen arrange´manget får återkomma för vi besökare njöt i fulla drag. Såg själv ett gäng ljuvliga trädgårdar här i norra Halland.

  SvaraRadera
 14. Ja visst var det en härlig dag! :) Och så är jag imponerad över alla som lyckades hitta till trädgårdarna runt om. Lokalpressen där jag bor var inte alls intresserade av Tusen Trädgårdar tydligen...men det komm många i alla fall, fullt upp hela dagen.
  Jag hade tur med vädret men idag hällregnar det hos mig.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Grattis!!! Vilken toppendag! Och så kul att det blev så lyckat. Och jag ser ju att du har en helt otrolig trädgård! Inte konstigt att du har gått ner i vikt, så som du har jobbat. Och hela din familj och släkt, vilka underbara männsikor!! Härligt att ni hjälps åt.
  Hulda

  SvaraRadera
 16. Vilken trevlig blogg, hit kommer jag tillbaka igen snart:)
  //camilla

  SvaraRadera
 17. Hej Helen!
  Vad kul att det blev en sådan succé!
  Vi var nästan i dina trakter, men då hade vi gjort våra planerade(våta)trädgårdsbesök, och var på väg hemåt, men det kan väl bli fler tillfällen...
  Ha det gott så länge!
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera
 18. Grattis till succén! Det måste kännas fantastiskt att folk är intresserade av ens trädgård. Såhär när man bor på en ö för sig själv, så får man nog väldigt sällan besök, och nästan ingen har någonsin varit speciellt trädgårdsintresserad! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 19. Vad roligt att dagen blev så lyckad! Jag är så oerhört imponerad över ditt engegemang!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 20. Jag förstår att det var roligt och gratulerar dej en en lyckad dag. Jag vill oxå vara med på detta nån gång. Jag var inte ute o kollade nån trädgård alls (jag vårdade min skalle efter en bröllopsfest) och din trädgård ska jag ju titta på snart ändå fast kanske i en sen augustiversion. Ska bli så kul.
  Vi ses. Knatten (inte inloggad).

  SvaraRadera
 21. Äntligen hittade jag tillbaka till din blogg. Det var en av dom som tyvärr "försvann" för mig i samband med att TB började strula. Men nu kan jag ju hålla koll på dig igen. Härligt med öppen trädgård, och en sån dag gör ju inte lite regn någonting ;-). Ha det gott.// Peter

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)