lördag 31 juli 2010

Månadens bild juli


 
Juli månads bild skiljer sig inte jättemycket från den i juni. Trots den svåra torkan som rått under hela månaden och dessutom värmebölja med toppnoteringen 35 grader två dagar i sträck, är det åtminstone på den här bilden ganska grönt ändå. Kanske är det gårdagens regn, då det kom hela 11mm (mer än under hela månaden innan...), som gett effekt? Dagliljorna har kommit igång, och i bakgrunden kan man även se mina Echinaceor. Vattenkannorna som syns i bild har verkligen fått jobba, eftersom det varit förbud mot att vattna med slang.


Det är en vecka kvar till Tusen Trädgårdar - hur ligger jag till i tidplanen?

Dammen är i ordning. Jag har till och med till slut fått min hemmagjorda vattensten att bli precis som jag vill ha den! Det tog bara fyra år... (och en hel del krångel med pumpar, slangar och kopplingar).

Komposthörnan som var rena kaoset har börjat likna nåt. Den gamla komposten är riven och ny är på gång, och framför den håller sonen på att lägga en snygg gång av betongsten. Fast allt som stod i den hörnan finns numera på gräsmattan framför, så det kräver ju viss uppröjning....

Gången från garageuppfarten blev klar idag. Skönt med en son som jobbar som trädgårdsanläggare. =)

Och pappa målar mitt hus. Jag hade tänkt göra det själv för det är faktiskt kul att måla, men till på söndag hade jag aldrig hunnit. Jag är fullt upptagen med att rensa ogräs hela dagarna....Trots att en del vissnat bort för mig finns det ändå mycket att titta på. Mina Echinaceor har som sagt börjat blomma, här är det 'Pink Double Delight'. En veckas semester kvar - en vecka till Tusen trädgårdar. Jag börjar känna ett svagt hopp om att det ändå kanske kan bli ok.....

13 kommentarer:

 1. Men vad fin den lilla muren är. Har tänkt att göra något sådant uppe vid köket.
  Full rulle hos dig se jag.
  Tänkte på dig idag när jag var på blomsterlandet.
  Där har de halva priset på kryddor bla citronverbetna och ganska stor planta 25:-.
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att det ser helt ok ut det har ju repat sig bra efter regnet.
  Annika

  SvaraRadera
 3. oh ser helt fantastiskt spännande ut,,viu ska köra runt på söndag den 8 , men vi har inte bestämt rutten ännu..Skåne är det ju , men får se,,din trädgård lockar verkligen!
  TAck för namnet påden rosa dubbla enchinan. Ha en go sem vecka!
  kram Monica

  SvaraRadera
 4. mm vilken fin vatten sten:)du kommer att ha såå fint på 1000 trädgårdars dag
  ha det gott Berit

  SvaraRadera
 5. Härligt att det börjar ordna sig. Man blev nästan lite deppig för din del, då du skrev det där inlägget om att allt har torkat bort!! Riktigt regn gör nog underverk. Här har det nog inte kommit närapå sådär mycket ännu, men några skurar har redan piggat upp! Vilken fantastisk echinea! Lycka till! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 6. Skönt att det börjar grönska hos dig igen! Härligt att du får hjälp med en del! Du kommer säkert ha jättefint när det är dags! Synd att du bor lite för långt bort för mig annars hade jag kommit till dig!
  Ha en fin dag och glöm inte att vila ibland! / Irene

  SvaraRadera
 7. Det ser så härligt ut hos dig!

  Vilken bra hjälp du har.
  Visst är det trevligt med söner som hjälper en.
  Mina hjälper mig också med allt från att såga, spika och flytta bamsestenar!

  Kram Helene

  SvaraRadera
 8. Härlig känsla när man inser att man kommer att hinna.....:)
  Så är inte fallet här, inte med växthuset i alla fall. Stenbumlingarna ställde till det så nu tänker vi höja växthuet lite grand i stället. Och marken är nygrävd och måste hinna sätta sig innan man gjuter. Det är ju ett relativt stort "bygge" att sätta upp ett växthus och det måste ju bli rätt gjort. Visst skulle vi kunna hasta upp det i tid till Tusen trädgårdar, men då ångrar man sig efteråt.
  Vi har haft tre byvandringar som spatserat genom vår trädgård så det var liksom lite övning innan den Stora dagen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Ska bli kul att se det där ITL sen. Stenen blev jag nyfiken på. Vattensten? /Knatten

  SvaraRadera
 10. Oj vad det har fejats, det ser riktigt fint ut.
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Underbar sten, fyra år är lång tid men det ser ut att vara värt väntan.
  Det ser med ut som jag kanske kommer till dig den 28e, missade ju träffen med rosenknopparna hos dig. När senast behöver du får besked?

  Ha det gott, och du, glöm inte bort att du har semester och ta det lugnt då och då med! *ler*
  Kram

  SvaraRadera
 12. Å vad roligt att följa din trädgård, det hade varit så roligt att få se den irl. Tyvärr jobbar jag delad tur på söndag så vi får se om det ens blir en tur till något av de närmaste ställena runt Jönköping. Tyvärr verkar ju hemsidan Tusen trädgårdar dessutom vara ur funktion så jag vet inte ens vad som finns i närheten. Visst Rosariet inne i stan, men privata trädgårdar är intressantare.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)