fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton - och lite annat


 
30 april, Valborgsmässoafton. Det har regnat från och till hela dagen, och temperaturen har hållit sig runt 10-12 grader. Milt jämfört med hur det varit hittills i år, men kallt jämfört med samma tid förra året. Då var det 27 grader varmt! Det blev inga majbål i fjol eftersom det var så torrt, och inget för mig i år heller. Det lockar inte att gå ut i ösregnet.
Trots kylan har det ändå hänt en hel del i trädgården under månaden. Scillan håller på att ta över efter krokusarna, och alla träd och buskar börjar skifta i grönt. Jag försöker hinna gå trädgårdsrunda varje dag och varje gång hittar jag nya spännande växter som överlevt vintern. Ibland blir jag dessutom överraskad, eftersom jag glömt bort att jag planterat dem....Den här söta plantan har jag fått av Maria Berg i höstas, men varken hon eller jag vet vad den heter. Någon som kan hjälpa oss? Jag gissar i alla fall på någon sorts Saxifraga.

 

Kanske hjälper det om jag visar storleken på den - den är pytteliten! Jag är överraskad att den klarat sig eftersom jag förmodligen trampat på den flera gånger utan att veta om det....

 
När min grusrabatt är klar ska den få flytta dit istället. Grusrabatten som ska ligga på södersidan av muren mot altanen. Muren som jag ska bygga så fort jag har hunnit gräva upp plantorna som växer där just nu. Planen är att ha mur och grusrabatt klara till Tusen Trädgårdar i augusti - vi får väl se hur det går...

Jag fick en award av Nina häromdagen. Tack snälla Nina! I utmärkelsen ingår att berätta sju intressanta saker om sig själv och sedan skicka den vidare till sju andra bloggare. Eftersom jag inte varit så flitig med bloggandet den senaste tiden har jag ingen aning om vem som redan fått den, så istället ger jag awarden till alla er som läser min blogg. 
Sju intressanta saker om mig (som jag förhoppningsvis inte berättat tidigare):

1. Jag är väldigt kvällstrött och kan mycket väl lägga mig redan vid nio (fast oftast försöker jag hålla mig vaken över kvällsnyheterna...).

2. Jag har ett oändligt kunskapsbehov. Jag vill alltid lära mig mer, så det blir mycket surfande vid datorn och jag läser massor med böcker.

3. Jag jobbade med administration, marknadsföring och försäljning i ca 15 år i diverse olika branscher innan jag bestämde mig för att sadla om och började plugga till trädgårdsmästare.

4. Just nu är jag heltidsanställd i en trädgårdsbutik, samtidigt som jag pluggar och driver egen firma. Kanske inte så konstigt jag somnar tidigt på kvällarna...
5. Jag gillar djur, och har för tillfället två katter men längtar efter att skaffa hund igen.

6. Jag älskar att dansa - bugg, foxtrot, gammeldans. Tyvärr blir det inte mycket tid över för det numera.

7. Mitt hår ser oftast ut som om det inte sett en hårborste den senaste veckan. Men vem orkar bry sig om en fin frisyr - den blåser eller regnar ändå sönder ganska fort. =)
 


13 kommentarer:

 1. En sån otroligt liten söt planta, har dock inte heller någon aning vad det kan vara:) Grattis till awarden, ha nu en trevlig valborgskväll även om det regnar och somna nu inte vid 9 för nu är det vår HURRA/Monne

  SvaraRadera
 2. Kan det vara Arabis ferdinandi-coburgi? Detta är bara en gissning!
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Söt liten planta! Även här regnade lusten o gå till Valborgsmässoelden bort....
  Men innan det började hann jag bygga stenstigen hjälpligt klar o sätta lite färgklickar i slänten mot nerfarten.... så imorgon ska jag bara avlägsna buskstöd o nät som jag lagt ut för o försöka rädda mina tulpaner från o bli hjortmat... Sen kan trafikströmmen få köra igång. Själv ska jag försöka hinna med o se Hannus trädgård innan jag ska sälja honung vid bigården.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. I like your patio sitting area, and the blue bulbs in your front garden. I had no perspective of the size of your new plant until you showed the bulbs towering over it. Our gardens seem to be on the same schedule, crocus gone, Scilla and Chionodoxa blooming.

  SvaraRadera
 5. Den sorten har jag tyvärr ingen aning om vad det kan vara. Uselt väder även idag! Jag kom igår ut till Ängesö och kan inte ens förmå mig att gå ut och fotografera. Grattis till awarden, och hoppas vädret blir bättre västerifrån :)Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Du får försöka vila dig lite nu när det är helg! Ha en fortsatt fin helg! / Irene

  SvaraRadera
 7. Inget bålhär heller, men jag är 99 % säker på att din växt är en kejsartrav, precis som Birgitta på Glädjekällan skriver. Min blommar också nu!
  http://www.skud.se/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=53
  Fortsatt skön helg,
  Eva

  SvaraRadera
 8. Förra året var det för torrt för bål o i år är det för blött. aldrig är man nöjd=). Fast jag hade gärna haft varmt o torrt.
  Den där lilla vet jag inte riktigt. Ser ut som en jag har fast en annan färg fast jag vet inte ens vad min egen är för nåt.
  Kul med award. Grattis.

  Och du, vi ses på Wapnö för jag åker dit på fredagen. Ska bli till att jag är väääldigt sjuk om jag inte kommer iväg. /Knatten

  SvaraRadera
 9. Vilken liten söt planta...men jag vet inte heller vad det är. Vår damm är isfri nu och ska städas. Sedan blir det dags att plocka ut alla grejer, slangar och filter..det är det som är det bökiga med att ha en damm, allt tekniskt runtomkring, i alla fall om man vill ha rent vatten.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. TACK! Nu har jag fått ett namn, är säkert en Kejsartrav, köp av en dam på loppis i Lund!

  /MB

  SvaraRadera
 11. Spännande att få veta lite mer om dig. Tack! Den lilla växten har jag aldrig sett förut men skulle också tro att den hör till Saxigfragorna. Ha det så skönt!

  SvaraRadera
 12. Vad det grönskar i din trädgård!!! Hoppas du tid till att sitta någon stund och bara njuta mellan alla aktiviteter! Inte lätt att hålla reda på alla växter, det känner jag till - men man tror ju att man skall komma ihåg! Och vill helst inte ha skyltar överallt. Men vissa "dyrgripar" måste man ju helt enkelt märka ut, det kan inte hjälpas! Ha det gott - och jobba inte hjäl dig!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Sedär va bloggen är bra! Här fick du namnet och jag fick massor av bra tips på att märka!
  Tack!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)