torsdag 22 april 2010

Min vän Scilla

Scilla siberica - rysk blåstjärna (kallas även skilla)


Blygt tittar hon ner i marken när man går förbi...Scilla forbesii (fd Chionodoxa) - vårstjärna (kallas även snöstjärna)


Hänfört vänder hon ansiktet mot solen - och den som passerar förbi henne...Även den vita vårstjärnan är bedårande. Scilla forbesii 'Alba'.
Till hösten ska jag försöka få tag i den rosa varianten!

8 kommentarer:

 1. ja dom är underbara scilla, fast det är många som inte gillar dom,..

  ha det gott /Berit

  SvaraRadera
 2. Ja de är vackra, men jag vågar inte prata om hur många som jag o gubben "lukade" bort för 2 år sen. De tar gärna över alla rabatter om de får..
  Här finns många ännu så det räcker till att beundra. Sen tar du ju såfina foto Då kan man inte annat än tycka om dem.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 3. Vårstjärna är helt bedårande, fotograferade på botan hela mattor av rosa, vita och blå i förra veckan. Skall köpa MASSA lökar och plantera till hösten för de är så otroligt vackra. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Då har jag lärt mig något nytt idag. Visste inte att vårstjärna var en scilla! Nu vet jag... Har massor av bägge här och där på tomten. Har inte en tanke på att dressera dem att hålla sig på någon speciell plats. Är glad att något vill växa! Ha det gott!
  Hulda

  SvaraRadera
 5. Natti Helen!
  Jag har blå och vita vårstjärnor, och de vita, som är rätt så nya i rabatten, är bedårande!
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Oerhört vackra och tacksamma. Man skall väl vara tacksam för att någon växt i varje fall är ganska lättodlad. Skönt!! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 7. Hallå!
  Fina bilder! Jag hade också förberett ett inlägg om skillnaderna (för nästa vecka) - alltid bra att veta... men du har mycket bättre bilder:-)

  SvaraRadera
 8. Your little spring bulbs are very pretty. We have the same timing for garden blooms, as these are the ones flowering in my garden right now too. I love the perfect sky blue of Scilla bulbs. This colour looks fantastic in the garden. Chionodoxa are one of my favourites too, in both the white and blue. I really appreciate these first flowers, after the monotony of winter.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)