söndag 26 april 2009

Sten

Stone

Temat för veckans fototriss är sten. Sten är ett av mina favoritmaterial - det är vackert och naturligt i sig själv, och det kan användas till så mycket.

1. Min hemmagjorda fontänsten i dammen. Fåglarnas favorit! Här kan de bada, duscha, dricka, blöta upp maten... Men det var användningsområden jag inte alls tänkte på när jag gjorde den - jag tyckte bara att sten och vatten är så vackert tillsammans.
2. Kyrkogårdens stenar är verkligen vackra där de står överdragna med mossa. Tänk vilken historia de bär på...
(Bilden är från mitten på mars - tänk, för bara en dryg månad sen! Idag är det nog närmare 25 grader varmt....)
3. Även i den kargaste sten kan det växa. Här en lungört (Pulmonaria officinalis) i en kallmur, fotot taget idag.


Fler stenbilder hittar ni här hos Helena.

The theme for this week's photo three of a kind is stone. Stone is one of my favorite material - it is beautiful and natural in itself, and it can be used to so much.
1. My home-made stone fountain in the pond. The birds favorite spot! Here they can take a swim or a shower, drink, soak up the food ... But that was not the use I had in mind when I made it - I just thought that stone and water are so beautiful together.
2. Cemetery stones are really beautiful, covered with moss. Imagine all the history behind them...
(The photo is from the middle of March - think, for only just over a month ago! Today, it is probably close to 25 degrees centigrades ....)
3. Even in the most barren rock, it can grow. Here is a Pulmonaria officinalis in a stone wall, photo taken today.

More stone images can be found here at Helena's.

6 kommentarer:

 1. Vad kul att du har gjort stenen själv. Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 2. Hej hopp i vårsolen! En liten hälsning från en som bara tillbringar all tid i trädgården och inte hínner med att bry sig om städning, matlagning eller bloggeriet ;)
  Härliga stenbilder! Jag älskar sten, kan bara inte tröttna på det hårda och det mjuka, att kombinera en stenmur med frodigt bladverk.
  Läst om din kompost - duktiga du! Vi har en varmkompost och den var så fuktig så den lukten kan jag bara inte beskriva ;) men den vänds nu och luftas så snart skall den tömmas ut till Roddisarna.
  En liten fråga - vi är ett gäng tjejer som skall på trädgårdsrundan i Skåne i juni (5-7/6) och jag undrar om du möjligen är i Norrvikens trädgård fredagen den 5/6? (tror jag har rätt datum och dag). Då är vi på färd söderut och jag som inte besökt Norrvikens trädgård, tänkte att vi kunde stanna till där - kanske säga hej till dig? ;) Fundera på det :) Ha det gott i veckan, kramen 8`)

  SvaraRadera
 3. Lotta - vilken miss! På fredagen den 5 juni är jag på min praktikplats Fredriksdals Trädgårdar! Däremot är jag på Norrviken lördagen och söndagen. Jag skulle hemskt gärna vilja träffa dig, men kan tyvärr inte ändra på dagarna. Kan ni inte ta Norrviken på tillbakavägen istället? Vill så gärna visa dig allt det underbara!
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder. Din fontänsten är häftig. men det blir mittenbilden som blir min favorit.
  Dina bilder liknar flera av mina egna bilder. Idag har jag också med en kyrkogårdsmur.

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen vackra bilder i din triss! Den första blir min favorit här - det fågelbadet är du säkert ensam om att ha ;)

  SvaraRadera
 6. Beautiful. The birds also like our pond with the moving water.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)