onsdag 9 februari 2011

Bloggträff - och tack allihop!


Jag fick ett telefonsamtal häromdagen från ordföranden i en trädgårdsförening. De höll just på med planeringen av sommarens utflykter, och de ville väldigt gärna besöka min trädgård. Jag blev ganska förvånad, eftersom jag själv inte tycker att min trädgård är så väldigt speciell (om än annorlunda), men efter den fullkomligt oväntade succén med Tusen Trädgårdar måste jag ju inse att det faktiskt finns de som tycker så.
Vi har inte bestämt något speciellt än, mer än att det blir en vardagskväll i början av augusti. De kommer med en hel buss, så jag får nog försöka fixa ett partytält till grillningen, ifall det skulle bli dåligt väder....


Det passar faktiskt väldigt bra, för i samma veva ska jag ju ha årets bloggträff. Jag hoppas ni har skrivit in lördagen den 6 augusti i era kalendrar! Förra året blev ju så himla lyckat - eller vad säger ni som var med? Jag kommer att köra samma upplägg den här gången: knytislunch, växtbyte, utflykt och sedan grillning på kvällen. Jag har inte bestämt riktigt vilka utflyktsmål det blir än, men troligt är att resan går västerut den här gången. Det finns ju faktiskt väldigt mycket intressant här i NV Skåne för den trädgårdsintresserade.
 
(Förresten - ni som undrar om trädgårdsrundan: Jag ska inte vara med på trädgårdsrundan den 3-5 juni, helt enkelt för att jag jobbar varje helg i maj och juni. Men om någon har vägarna förbi kan vi kanske ändå ordna att ni kan hälsa på hos mig då.)


Vi var 19 st på bloggträffen förra året men det finns absolut plats för fler! För de som vill kan vi sedan fortsätta att umgås och ha trevligt på söndagen. Boende går att ordna, det finns till exempel en camping bara 500 meter från mig. Fast stugorna där är som lekstugor, enligt rapport från fjolårets deltagare. =) Det finns också ett pensionat i närheten, och hemma hos mig kan jag nog fixa ett par sängar också. Någon anmälan behöver jag inte förrän det börjar dra ihop sig, men det vore kul att veta om det överhuvudtaget finns något intresse i år också.
Det bästa med den här typen av bloggträffar tycker jag är att man får träffa alla dessa underbara fantastiska trädgårdsbloggare. Tänk vad vi har roligt ihop, och att det känns som om man har känt varann i åratal efter bara tio minuter. Jag ser verkligen fram emot att få träffa många nya och gamla bekantskaper - och en ny skrattfest!


Så nu har jag förstås börjat fundera lite över projekt till sommaren. Jag som inte skulle göra något..... Jag borde faktiskt plantera den där idegranshäcken som jag har tänkt på i flera år nu. Sonen har lovat att lägga om en del av trädgårdsgången. Ytan mellan äppelträden bara måste röjas upp, kanske kan jag göra en sittplats där? Min lilla lundrabatt under körsbärsträdet ska göras klar, och sedan har jag börjat fundera på någon form av vind/insynsskydd ut mot vägen också. Vi får väl se vad som hinns med.
Något som egentligen är akut, nu när det börjat komma många besökare, är att bredda gångarna som bara är 40 cm breda, men det är ett så stort projekt att det får vänta lite till. Jag får lägga ut trampstenar som "mötesplatser" istället. =)

Att planera för sommaren har fått mig att må lite bättre, och det har även alla uppmuntrande kommentarer från er som läser min blogg. Tack för att ni finns!  Vid nyår fyllde min blogg 2 år, och samtidigt hade jag gjort 300 inlägg och haft 35000 besök. Det blev aldrig av att fira det, men nu är det dags. Jag lottar därför ut tre stycken egenhändigt gjorda fotokalendrar bland er som kommenterar det här inlägget. De flesta av fotona har synts här på bloggen, men några är nya. Länkar du till det här inlägget också får du ytterligare en lott. Dragning kommer att ske den 25 februari, så det är gott om tid.


Kram allihop!

20 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg, tyvärr är du så långt borta så har nog ingen möjlighet att komma till träffen. Jobbigt du verkar haft det när jag läste förra inlägget. Styrkekram till dig/Gela

  SvaraRadera
 2. Jag har redan anmält mig till träffen! Vi hade ju så trevligt förra året!
  Jag är gärna med på utlottningen och länkar från min blogg!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. Vi hade verkligen trevligt förra året:)) Tyvärr kan inte vi i år då vi har vår växtmarknad och öppen trädgård den 7:e och det är ju en hel del att fixa inför det. Utlottningen är jag gärna med på:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Hade gärna kommit på din träff till sommaren, men om planerna går i lås är jag då i USA (som kompénsation för den inställda thailandresan)
  Utlottningen av en kalender med dina fantastiska foton är ju något man självfallet vill vara med på.
  Länkar också jag fr min blogg.
  Hoppas att du känner dig lite bättre till mods nu, snart kommer ljuset och värmen tillbaka!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 5. Hejsan,
  Jag deltar gärna i utlottningen av dina kalendrar. Har kikat ner lite i din blogg och du tar jättevackra blomsterbilder!
  Länkar till dig från min blogg så 2 lotter tack :-)
  Läste ditt förra inlägg och blir så förbaskad. Man tycker ju att "myndigheter" som A-kassor, arbetsförmedlingen och försäkringskassan skulle vara till för att hjälpa människor men det finns alltför många exempel på hur de istället stjälper och gör att folk mår dåligt.
  Hoppas allt löser sig för dig!! Jag håller tummarna.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 6. Hej Helen!
  Det var verkligen jättetrevligt förra året o jag ser fram emot nästa tillfälle o ses... Hoppas på bloggträffen men kanske även nån gång innan dess ;-)
  Hoppas du fått lite cash från a-kassan nu. Du behöver verkligen inte bli smalare!
  Ha´t himla gôrgôtt så länge
  NinaVästerplana

  SvaraRadera
 7. Jag fick din inbjudan på fb med och jag har semester då så jag vet helt enkelt inte var jag är då och om jag kan, men viljan finns där för det hade varit väldans kul att träffas där.

  Vet inte hur man skickar styrka, hopp och mod via datorn men jag hoppas du kan få lite här så du har kraft att fortsätta din (orättvisa) kamp, tycker inte det känns rätt att du ska behöva jobba och spara ihop din egen a-kassa till nästa vinter.

  Jag länkar såklart och tror på turen att få en kalendervinst, vill minnas att du hade det förra året med, eller?

  Ha det bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas att vi kan komma men jag vet inte ännu. Jag har inte planerat sommaren ännu. Jag återkommer och meddelar. Vi hade så otroligt roligt förra året så jag vill verkligen vara med i år igen.

  Ha det gott,
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Klart jag vill vara med på utlottningen,,dina fina foton samlade hos mej skulle vara en härlig vinst.

  Bloggträffen är inskriven, jag ska köra dit själv om jag inte får någon med mej..

  Hoppas våren gör dej lite mer uppåt,,eftersom akassan inte sköter sej..
  ha det gott kram

  SvaraRadera
 10. Javisst vill jag gärna komma den 6/8. Ligger högst på prioriteringen, så om inte jobbet (ev. kickoff) kommer i vägen, kommer jag till dig i år:)

  Så klart är jag med på utlottningen, vad kul!!!
  Länkar, så skriv upp två lotter åt mig:)
  Kram och ha en vilsam helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Skulle var jättemysigt m dina foton o njuta av. Klart jag vill va med på utlottning. Jag länkar in dig på min hög.spalt så två lott.tack.

  Vill så gärna hänga med på träff hos dej.Är jag på benen så vill jag absolut vara med i år.Får ta ett snack m Monica så kommer vi ihop?
  Hoppas du har fått rätt i akassa-- det är sorligt att de alltid ska strula.. Det är bara när man ska betala in som de är så hjälpsamma så det fungerar. Må nu väl osnart ska vi väl kunna njuta i våra trädgårdar.
  Varm kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Jo, nog hade vi roligt och går det frö sig bokar jag en säng hos dig i år också.
  Fotokalender det låter intressant klart jag vill vara med.
  Kram MB

  SvaraRadera
 13. Va´kul med ett sånt trevligt samtal.

  Jag vill gärna vara med i din utlottning. Jag har länkat = 2 lotter.

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Grattis!
  Jag deltar gärna!

  SvaraRadera
 15. va roligt med en hel busslast entusiaster! det blir säkert en oförglömlig dag!
  va roligt att det känns bättre nu!
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Grattis till två år! Min blogg fyller snart 1 år.
  Jag vet att jag läste om nån träff förra sommaren, det kanske var på din blogg!?
  Jag är gärna med och tävlar.// Marie:)
  Länkar hos mig!

  SvaraRadera
 17. Hej.

  Jag vill gärna vara med i utlottningen. Har länkat i min blogg.

  SvaraRadera
 18. Hej! Grattis till två år! Jag vill gärna vara med i utlottningen och länkar från min blogg! Låter spännande med bloggträff men tyvärr alldeles för långt bort för mig!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Jag tävlar gärna med en lott!
  Hälsningar Caroline L
  vitabergenserik@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Vilka otroliga bilder! Skulle gärna vilja vinna en kalender, saknar blogg. Mvh Annelie M
  a.e.m-49@hotmail.com

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)