måndag 28 februari 2011

Månadens bild februari


Sista dagen i februari och därmed dags för månadsbilden. Sista dagen på vintern också - mars räknas ju som en vårmånad. Nja, det dröjer nog innan vädret blir vårlikt.

Snön töade bort i början av månaden och då kunde jag inte hålla mig från att klippa ner alla perennerna (eller de flesta i alla fall). Och sen kom kylan... Det har varit riktigt bistert hela månaden, allting är stelfruset och jag hörde från kyrkogården strax intill att det är 70 cm tjäle. Så det lär dröja innan det blir vårlikt här. Och jag undrar verkligen hur det går för alla mina känsliga växter - jag som var så glad för snön när vi hade kallt i januari...9 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Kul och pratas vid.
  Är så nyfiken på din trägård.
  Nu kommer våren...
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vi får väl lugna oss o se tiden an..fast det är svårt. läste just på "min" väderutsiktskarta på bloggen att ngr USA forskare spår kallt mars april i Norden?? Inte gott alls, men man kan hoppas de har fel.
  Ha det bra o hoppas lite bekymmer löst sig!!
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 3. Ja inte känns det som att våren är på ingående än inte.

  SvaraRadera
 4. Det ser ju riktigt lovande ut för våren. Lite värme några dagar så försvinner den sista snön! Här är det helvitt!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Tyckte det kändes varmare i luften idag när jag var ute och hämtade tidningen.
  Jag såg att jag hade vunnit! Tack tack, det blev jag glad för. Om du inte har skickat den redan så ska jag ner till Malmö på lördag så jag kan få den då, för visst skulle du med dit men stå i monter? Eller minns jag fel?
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas verkligen att våren strax är i antågande, hos oss är det förenat med livsfara att ta sig innefrån upp till stallet:)) Rena isgatan några dagars plusväder hade ju inte gjort ont precis:) Förstår att du längtar du med Helen som gått hemma så länge nu. Nu går allt i normala gängor igen:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det ser lite hoppfullt ut!... och när det väl vänder går det fort!
  Kram

  SvaraRadera
 8. voi vetdu, för mig ser det på dina bilder ut som om ni sku ha full vår redan! vi har halvmeter snö här ännu, ingen chans att se någo perenner alls ännu =)
  trevligt veckoslut !
  susanne

  SvaraRadera
 9. The ice crystals in the last post are really beautiful.
  We've been cold here also. We had a few warm days in February when we were able to get into the garden but it is snowing today.
  Looking forward to spring also........

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)