onsdag 30 juni 2010

Månadens bild juni

Dags igen för en månadsbild. Tänk vad tiden går fort!

 
 Sommaren kom till slut, även om det tog sin lilla tid. Inte förrän i mitten av juni vågade jag packa undan långkalsongerna för gott. Alla växter är försenade i sin blomning mot tidigare år, men å andra sidan är allt väldigt mycket frodigare än vanligt. Bilden är tagen nu ikväll kl 20. Idag har det varit mulet och lite svalare, men redan imorgon väntas högsommarvärme. Det gillas, även om man måste vattna allt nyplanterat.
 

Jag jobbar på inför Tusen Trädgårdar, och bloggträffen ett par veckor senare. Här är min rosenrabatt, den som var helt täckt av våtarv i förra inlägget. Med kakaoflis ser den mycket bättre ut. Dessutom gillar inte rådjuren doften av kakaofliset, så sedan jag började med det har jag fått ha mina rosor i fred! Jag har lyckats få sonen att kantskära gången, nu ska jag bara ha honom att rensa bort ogräset ur den också....Pionerna har så smått börjat slå ut. När de väl blommar kommer det att bli maffigt - plantorna är enorma i år! Här är en grupp, tillsammans med bland annat bergklint. 


 Var det förresten någon som läste i senaste numret av Vi och Villa? Där skrev de om den röriga trädgården, som har ett fint namn - Cottage garden. Ja, min trädgård kan nog bäst beskrivas som en korsning mellan samlarträdgård och Cottage Garden - à la Helen... =). 


7 kommentarer:

 1. Fint! Jag älskar när det är tätt, mycket och inte så exakt allting! Charmigt tycker jag!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Oj, vilka imponerande rabatter du har. Det där med kakaoflis låter så spännande. Var får man tag i det? Snyggt är det ju också:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Oj, vad frodig och fint det ser ut!!! Du har verkligen lyckats med att blanda växter av olika karaktär och med olika bladformer i rabatten, så inte ger den ett rörig intryck inte!!!
  Skönt att långkallingarna inte behövs längre!!! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt! Inte ser det rörigt ut, närmast härligt! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 5. Så snyggt ditt uppmurade kryddland blev.
  Jag gillar när det är igenväxt tycker det kan se bart och trist ut annars, så mitt mål är med en cottage garden då. ;)

  SvaraRadera
 6. Så snyggt det ser ut! Kakouflis blev ju både vackert och håller det rådjuret borta är ju det ett stort plus. Att det ser rörigt ut är det nog bara du som tycker jag tycker att det ser jättefint ut. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)