söndag 27 juni 2010

Bästa helgen på länge

Den här helgen kan man verkligen inte klaga på. Vädret har varit helt underbart, jag har varit ledig två och en halv dag, och jag har verkligen utnyttjat den tiden till max. Jag har rensat ogräs i mängder, klippt häckar och flisat klippet, flyttat växter, städat dammen, gjort en grusrabatt och kommit en god bit på vägen med nya lundrabatten också. Och hela eftermiddagen idag tillbringade jag i solstolen med en bok! Det var länge sen sist.... =)
 
Bakom muren har det nu blivit en grusrabatt. Den är nästan klar, ska bara kantas med sten också. I gruset ska jag placera växter som vill ha det extra varmt och väldränerat. Kanske lite zonknäckning också...

 
 Här kan man verkligen tala om marktäckare. Någonstans i all den här våtarven finns det faktiskt både rosor och lavendel. Och jag hittade dem! Lustigt nog har faktiskt nästan alla mina rosor klarat vintern fast jag varken kupade eller täckte dem i höstas, men de lär inte blomma än på ett tag. Många lavendelplantor har gått bort, men de har självsått sig i mängd så det är bara att flytta runt småplantorna.


Vackra vallmon 'Coral Reef'. Än så länge med bara en blomma, jag hoppas det blir fler nästa år!

 
Söta nejlikan som jag köpte hos Bohus Perenner förra sommaren har ett väldigt lustigt namn - 'Soap in Wine'.
Jag hoppas alla ni andra också är nöjda med er helg - och tack förresten för alla positiva kommentarer om min mur. Jag har vidarebefordrat dem alla till min pappa som också han tackar! =)


9 kommentarer:

 1. Hi, hi, jag har också en pionrabatt där det börjar bli dags att leta fram pionerna för all våtarv:)
  Härligt att du haft en sån skön helg!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. du verkar haft både en produktiv och bra helg!!
  ha det gott
  Berit

  SvaraRadera
 3. Så flott valmue du har bilde av. Ja, nå er det virkelig flott og det er den herligste tiden på året. Nyt sola og ha en fortsatt fin sommer.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad du hunnit med mycket - tur du tog dig tid till vila med! Men visst känns det skönt efteråt när man varit så produktiv!

  SvaraRadera
 5. Så fint ditt nya stenparti kommer att bli, man får riktiga vibbar av medelhavet när man ser muren med stenpartiet framför:)) Roligt att se ett foto av vallmon 'Coral Reef' her ju en del plantor som jag frösådde förra året men ingen har blommat ännu. Riktigt snygg! Skaa bli så roligt att se din trädgård irl. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Visst har det varit en härlig helg med en strålande sol! Oj vad mycket du fixar och donar med! Det var tur att du vilade dig i solstolen! Vilan får du inte glömma bort!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 7. Visst känns det bra när man fått gjort mycket under helgen i trädgården. Jag är själv nöjd med det jag gjort. Jag känner faktiskt igen din marktäckare. Jag har också sådan eller hade innan helgens arbete....:)

  SvaraRadera
 8. Härligt att läsa att du ger dig tid att njut och inte bara jobbar.
  Precis som du låg jag på rygg hela midsommardagen och bara läste...men det var en en bra bok ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Ja våtarv det är nåt som växer bra här hos mig nu också. Härligt med att hinna läsa en bra bok. Vilken njutning. Hoppas du har en fin kväll/Gela

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)