tisdag 9 november 2010

Vart tog hon vägen?

Ja, jag kan förstå om ni undrar. Det är över en månad sedan jag skrev något på bloggen - eller läste inne hos någon annan heller för den delen. De flesta kvällar när jag kommer hem startar jag inte ens datorn. Och eftersom det ju ständigt är mörkt (känns det som) blir det inte mycket fotograferat heller. Idag kommer i alla fall bilderna jag tog den 31 oktober till månadsbilden.


Inte så mycket har hänt här sedan förra månaden. Allt har blivit lite brunare och gråare kanske. Toastol och handfat har tack och lov försvunnit från altanen - fast bara så långt som till carporten. De skulle egentligen ut på Blocket, men det har jag inte blivit färdig till. Någon toa inomhus har jag ännu inte, men förhoppningsvis blir badrummet klart inom ett par veckor. Verkligen efterlängtat, av många anledningar!
Jag håller också på att renovera utflyttade sonens sovrum så jag själv kan flytta in i det, så hemma hos mig är det minst sagt byggröra...

I mitten av oktober hade vi några nätter med nästan -10 grader, och det tog knäcken på det allra mesta i trädgården. Lite synd att det kom så tidigt på säsongen, annars tycker jag egentligen om att allting vissnar ner på hösten och man får en ny chans att starta om till våren.

 Min misslyckade clematisberså har omvandlats till fågelmatningsstation i år igen, och det funkar den bättre som. Det är ständigt fullt vid matbordet, och jag fyller på så fort jag hinner. En vacker dag ska jag klippa ner mina clematis och ge dem en rejäl dos benmjöl, så kanske de växer bättre nästa sommar. 


 Både rudbeckia och solros är vackra där de står som vissna. Lite trötta och hängiga men de ger sig inte. Ungefär som jag...


Och det finns ändå hopp, trots kyla och rusk! 'New Dawn' är full med knopp och lovar rik blomning kanske ända fram till jul.

Om ungefär tre veckor blir jag arbetslös för första gången i mitt liv. Förfärligt tycker väl de flesta, men jag ser faktiskt fram emot det. Nu vet jag ju att jag börjar jobba igen 1 mars, och med erfarenheten från året som gått vet jag också att det blir väldigt mycket och hårt jobb under nästa säsong, så det kan vara skönt att få vila ut. Jag ska också passa på att renovera klart, storstäda huset, blogga, läsa och kommentera på andra bloggar, jobba lite med min egen firma, lydnadsträna Zaga och mycket mer, så jag kommer nog ändå att ha fullt upp...

Dessutom har jag (av rädsla att gå upp 15 kilo som jag gjorde förra vintern - fast jag tappade ju förstås alltihop i våras) dragit igång ett nygammalt intresse. Numera dansar jag minst tre kvällar i veckan! Och då menar jag inte ragga-på-krogen-dans, utan motionsdans i fyratimmars pass med enbart vatten och kaffe att dricka. Det är bugg, foxtrot och en och annan gammeldans också som gäller, gärna i högt tempo. Ja, vad är annars bättre att göra under de långa mörka vinterkvällarna än att kramas lite?  =)

Bilden är hämtad från Ramshalls hemsida. Kanske hittar ni mig där nånstans i mörkret? =)

9 kommentarer:

 1. Roligt att du skrev här igen! Jag har saknat dig! Vad kul med dansen!
  Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder, trots det dystra hösttemat!
  Har själv gjort ett längre uppehåll från det mesta ett tag, så det är kul att både vara tillbaka och se dej här igen!

  SvaraRadera
 3. "lite trött och hängig precis som jag..." det lät så skönt och det är precis så som jag med.
  Kramas låter bra fast jag hoppar över dansen.

  Låter bra att du är positiv till din ledighet och kan fylla den.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Himmel, vilket kul sätt att motionera! Verkar ju hur härligt som helst! Och vad skönt att se att någon mer än jag finner det svårare att blogga nu än på sommaren. Jag blev paff efter våren, när jag insåg hur många som drog ner på bloggeriet när det var som mest att blogga om!
  Kul att läsa lite från dig, i vilket fall som helst:) Keep on swingin'!!

  SvaraRadera
 5. Blev så glad när jag såg att du var "aktiv" igen fniss. Förstår ju att du har varit allt annat än inaktiv den sista tiden:) Kul att det börjar ordna till sig i hemmet då är det ju desto roligare att städa och vid denna tiden passa på att få det julfint. Motionsdansa skulle vara kul, vi har dock lite svårt med fasta dagar för aktiviteter då Göran jobbar skift;( Jag skulle ju visserligen kunna gå utan honom, men vi har ju bara en bil:( Ha det så gott o kram/Monne

  SvaraRadera
 6. Roligt att se att du är aktiv på bloggen igen! Fina bilder med lite vemod!
  Passa på att vila upp dig nu när du blir arbetslös. Förstår att du har fullt upp när du jobbar, så lite vila behövs säkert. Motionsdans är säkert kul, men jag får nog hålla mig till promenader tillsammans med maken, som nu också är pensionär.
  Ha det riktigt bra!
  Christina

  SvaraRadera
 7. Visst kom köldknäppen hastigt här, hade inte hunnit tagit in allt, som jag borde. Men alla fina växter jag fick på bloggträffen har tagit sig, tack.
  Roligare nöje än dans finns inte. För min del kvittar det om det är bugg, tango, foxtrot eller hambo.Av naturliga skäl blir det inte så mycket numera, tråkigt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jo, jag tänkte faktiskt på dej häromdagen o tänkte att det var ett tag sen. Men nog är det så att tiden går fort o inte alltid har man lust att sitta vid datorn eller annat tar en massa tid. Och jag märker att du haft en massa annat att göra.
  Skönt för dej att du ser arbetslös som en liten "vintervila". Det hade jag behövt nu faktiskt. Önskar ibland jag var en björn eller en igelkott=)).
  Ha det gott ./Knatten

  SvaraRadera
 9. Hej

  Nu har jag läst igenom hela! din 'blivande trädgårdsmästare' blog. mja nästan :) jag har iaf tittat på alla bilder. kul att läsa hur du upplevde den första tiden på skolan. jag har snart avverkat min första termin. bara 61 veckor kvar på utbildningen. det får inte ta slut.

  mvh
  markus TM12

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)