tisdag 25 mars 2014

Back in business?

Ja, kanske det.
Det är faktiskt nästan tre år sedan jag bloggade senast. Under de här åren har jag jobbat 60-70 timmar i veckan, min egen trädgård har förfallit, jag har varken haft tid, ork eller lust att fotografera och som grädde på moset kraschade datorn för ungefär två år sedan. 

Men nu har jag dragit ner på arbetstiden, vilket i sin tur innebär mer tid och lust till annat, så jag har tagit upp fotograferingen igen, planen är att få lite ordning på trädgården i år, och dessutom har jag alldeles nyss blivit med Mac - så nu börjar faktiskt bloggsuget också komma tillbaka igen.
Hur täta uppdateringar det blir framöver vet jag inte, jag går ju in i den absolut stressigaste tiden på året nu. Men det ska i vart fall inte dröja tre år tills nästa.

I helgen som gick var jag ute och kröp i min trädgård med kameran, och nu ikväll har jag suttit och dels försökt lära mig redigera med Lightroom, och dels lära mig min nya Mac (vi är inte riktigt kompisar än..). Jag behöver tydligen uppdatera mig på Blogger också, verkar det. :)

Så varsågoda, här kommer resultatet.
Någon äter på mina blåsippor. Eller några, kanske?


Underbara färgsprakande nunneörter får ber ut sig i mitt lilla woodland.

Jag gillar att leka med skärpedjup. Nu har jag inte världens bästa kamera för det - men lite bra blev väl den här julrosen ändå?


Jag experimenterar också med slutartiderna. I den undre bilden är slutartiden längre, vilket ger rörelseeffekt på vattnet.

Och här ser ni då mig i full fart med kameran. :)


4 kommentarer:

 1. Kul Helen! Funderar också på att försöka blogga lite mer... är ju ett väldigt mycke bättre sätt o dokumentera vad man gör i trädgården än facebook!
  Ska med glädje läsa dina inlägg när de dyker upp 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att det finns någon kvar som minns mig... :)
   I år ska jag försöka dokumentera mera - fast det finns förstås flera orsaker till det. Jag behöver bilderna i jobbet. :)
   Kram Helen

   Radera
 2. Det är ju så att ju mer man jobbar desto mindre bloggande blir det! Jag ska också försöka återgå till det mer normala, hur det går får tiden utvisa... Med utflugna barn kommer ibland nya fritidsintressen som tar sin tid de med iaf här hos oss / Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Jo, jobbet har en förmåga att inkräkta på fritiden. Och mina barn är ju också utflugna, vilket innebär att jag bara har mig själv att ta hänsyn till - och det funkar väl sådär. :)
  Kram Helen

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)