söndag 25 september 2011

Baksidor och bakvänt.... och oväntad utmärkelse!

Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker ofta att baksidan av en blomma är både vackrare och intressantare än framsidan. Kanske för att den är lite undangömd och man faktiskt får anstränga sig lite för att se det vackra, inte bara bli matad med det. Det tilltalar mig....

Höstanemon 'Königin Charlotte'


Jag har fått en bloggutmärkelse! Fantastiskt att det finns de som fortfarande följer min blogg, och dessutom gillar den, med tanke på hur jag missköter den. Men just nu är det annat jag prioriterar i livet, och dessutom har jag datorkrångel som gör det mindre inspirerande att blogga. Men då och då blixtrar det till - som nu. :)
Tack i alla fall till Kerstin med bloggen "Trädgård och lite annat". Jag blev verkligen jätteglad!

Ros 'William Baffin'

Med utmärkelsen följer att man ska svara på fem frågor, så jag gör väl ett försök:
Varför började du blogga?
Jag började blogga samma dag som jag började plugga till trädgårdsmästare. Det var bloggen "Blivande trädgårdsmästare" som helt enkelt blev en dagbok över de två åren jag pluggade. Under tiden upptäckte jag hur roligt det var att blogga och framför allt fotografera, så jag startade denna och faktiskt två bloggar till. Så numera har jag fyra trädgårdsbloggar som jag missköter. :)
Vilka bloggar följer du?
Ja, just nu inte många - prioriterar annat i livet för tillfället än att sitta vid datorn. Men när jag läser bloggar är det framför allt trädgårdsbloggar som är inspirerande och positiva, och gärna med vackra bilder.
Favoritfärg?
Jag måste säga grönt - det är en underbar färg som både är vilsam för ögat och som signalerar lugn, liv, trygghet.... Men till det gröna är vitt väldigt vackert, eller blått. Lugnt och svalt och vilsamt.
Favoritfilm?
Bortsett från enstaka deckare ser jag sällan på film, men "Avatar" som jag såg på bio för något år sen, berörde mig. Kanske pga livsträdet. :)
Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Jag vill nog nästan till varje plats på jordklotet, för naturen, kulturen, växterna och människorna. Får se vad jag hinner med under min livstid :)

Rosenskära
Man ska också lista fem intressanta bloggar som har mindre än hundra följare. Hm, det finns många att välja på! Men här kommer i alla fall:

Euonymus quinquecornutus
Undersidor är också intressanta - här är min lilla söta kasperbenved. Än så länge så liten att det är svårt att fota den utan att lägga sig ner på marken. :)


Iris - okänd sort
Och som avslutning en som är lite bakvänd. Den här irisen är antingen tre månader försenad med blomningen - eller nio månader för tidig. Jag tänker positivt och röstar för att den är för tidig. :)
Lite ovanligt att se den blomma i sällskap med färgsprakande benved och vissnande gräs....14 kommentarer:

 1. Grattis till utmärklesen :-)

  Har du tänkt på en blomma som man oftast ser baksidan på och nästan helt missar för övrigt. Honungslöken.
  Jag satt på en restaurang en gång där de hade honöngslök en bit upp på väggen i vaser. Helt fantastisk blomma. Här i trädgården får man lägga sig på knä om man ska se dess "framsida".

  SvaraRadera
 2. Grattis till utmärkelsen och tack för att du nämnde min blogg som intressant:)) Fantastiskt att Irisen blommar nu:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så intressant med baksidor på blommorna - ska börja tänka på dom! Grattis till utmärkelsen!

  SvaraRadera
 4. Tienes un blog con unas fotos preciosas, te felicito.
  Saludos.

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt vackra foton, och visst är baksidor inte att förglömma. Håller helt med dig!!!

  Tack för utmärkelsen, väldigt roligt att få!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Vackra baksidor - livets baksidor är ju aldrig så vackra.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder! Jag tycker också att baksidan kan vara väl så vacker ibland.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder! Baksidor anses generellt som mindre bra, men här kan de gott tävla med framsidorna;)))!/Anja

  SvaraRadera
 9. Verkligen fina baksidor! Och jag gratulerar precis som flera andra till utmärkelsen! När det gäller irisen kan jag säga att den blommar sent hos mig med, varje år remonterar den. Men det gör ju inget : )

  SvaraRadera
 10. Heeeeej. Så länge sen det var. Kul att du fick med mej i dom bloggar du gillar att läsa!!! Nu är det ju iallafall dax för lite trädgård igen. Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 11. Vilka fina bilder.
  Och visst kan baksidan vara lika fin .

  Kasperbenveden den var en nyhet för mig.
  Är den härdig i min zon 5 tror du?
  Jag har den vanliga vingade och körsbärsbenveden och deklarar sig.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Kom att tänka på dig, när jag skulle tipsa en bloggkompis om din kryddbänk.
  Har du helt slutat att blogga, eller bloggar du någon annanstans?
  Saknar dina inlägg!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Hej! Hittade hit via en länk.....ja det finns många anledningar till att man bloggar, för mig har nog syftet ändrats över tid.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)