måndag 20 april 2009

Rhododendron + Bloggileum / Blogiversary

Nu blommar rhododendronen på Norrviken! Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker nog det är några veckor för tidigt. Rhododendron ihop med vitsippor känns ju nästan omöjligt - men inte här...
The rhododendrons at Norrviken are in full bloom now! I do not know about you, but I think it is a few weeks early. Rhododendron with wood anemones are indeed almost impossible - but not here ...


Rhododendron monosematum


Det här är mitt inlägg nr 100 sedan jag startade bloggen strax före nyår. Jag har haft ca 5000 besök under den tiden - helt fantastiskt! Jag får så många underbara kommentarer från er som av någon underlig anledning läser min blogg (och ännu underligare är det att många dessutom följer den!) så jag bara måste ge er något tillbaka!
This is my post No. 100 since I started the blog shortly before the New Year. I have had about 5000 isisits during this time - just fantastic! I get so many wonderful comments from you who for some strange reason read my blog (and even stranger still is that many also follow it!) - I just have to give you something in return!Jag har varit och shoppat i nyöppnade butiken Trädgårdsdrömmar, och där hittade jag de här fina handgjorda namnpinnarna och även en härlig engelsk marmelad som jag nu lottar ut till en av mina läsare. Butiken är väl värd ett besök, men största nöjet var nog att bli guidad av Lydia själv runt i hennes härliga trädgård. Tack Lydia! (Jag var så tagen att jag glömde fota allt det underbara....)
I have been shopping in the newly opened store Garden Dreams, and there I found these fine hand-made name sticks, and also a lovely English marmalade, which I now lwill give away to one of my readers. The shop is well worth a visit, but the biggest pleasure was to be guided by Lydia herself around in her lovely garden. Thanks Lydia! (I was so taken that I forgot to shoot all the lovely plants ....)

I paketet lägger jag också i den här tepåsen från Tirups Örtagård med det underbara namnet: "En stund att älska". Jag lovar att det både luktar och smakar fantastiskt!
I will also put in the tea bag from Tirup Örtagård with the wonderful name: "A time to love". I promise that both the smell and the taste are fantastic!


Om du vill vara med i utlottningen får du skriva det i en kommentar till det här inlägget senast den 30 april. Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med, men om du dessutom länkar till det här inlägget från din egen blogg får du en lott till.
If you want to have a chance to win this, you have to write it in a comment to this post at April 30 at the latest. You do not have your own blog, but if you also link to your own blog, you get another chance.

Rhododendron brachycarpum

41 kommentarer:

 1. Sådana fantastiska bilder, jag blir så glad för dina blommiga bilder. Du har väckt mitt blomintresse o absolut Norrvikendrömmar.Ett behov har uppstått hos mig att kolla nya foto. Tack Helen o visst vill jag känna doften av ditt TE.
  MVH Kerstin på skolan

  SvaraRadera
 2. Tänk att Rhododendron redan blommar . Men är det öppet på Norrviken nu.Jag är gärna med i utlottningen

  SvaraRadera
 3. Klart jag vill var med kära du, tid att älska - ja nog har jag det alltid.
  Får följa med dig på en runda runt i trädgårdar i Skåne till sommaren.
  Vi kanske kan åka på trädgårdsrunda tillsmmans?
  MB

  SvaraRadera
 4. Grattis till ditt jubileum! Oj, så många besök, men det är inte så konstigt, du skriver ju alltid något intressant! Ha det gott - och fortsätt blogga! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Grattis till ditt jubileum. Jag läser så gärna din blogg eftersom du har så omväxlande trevliga inslag, och dessutom visar sådana underbara trädgårdar. I ett annat liv skulle jag säkert gå din utbildning....

  SvaraRadera
 6. Oj, blommande rhododendron redan. Det känns tidigt.
  Grattis till ditt jubileum. Inte alls konstigt med alla besök du skriver intressant.
  Är gärna med på utlottningen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Eeehh...nu hängde jag inte riktigt med..ska man länka till sin egen blogg eller ska man länka till dig från sin blogg...jaja..jag gör hursom helst bådadera då..för jag vill ju ABSOLUT vara med..
  Här är en länk till min blogg..
  http://mittgamlahus.blogspot.com

  och så lägger jag in en länk till ditt inlägg i min blogg..för länk till din blogg finns ju redan där...

  Man får gratulera till 100 inlägg då...och så måmga besökare...och det är ingen underlig anledning alls till att man följer din(a) blogg(ar)...en bra blogg är en bra blogg bara..så enkelt är det!!

  SvaraRadera
 8. Grattis till 100 inlägg. Klart jag vill vara med i utlottningen Ha det bra//Britt

  SvaraRadera
 9. Great giveaway!
  I love rhododendrons and wish they were easier to grow here.

  SvaraRadera
 10. Hos mig har bara min frösådda R. dauricum blommat än, men bara det var ju hur kul som helst det var nämligen för första gången :-) de andra har knopparna inte börjat svälla på än. Ibland känns det bra att ligga några veckor efter :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 11. Härligt börja kunna njuta Rhododendron! Härliga bilder du visar!
  Jo Ann- Saylor är härlig läsning! Och bildande! Tack för det boktipset, Ann!;-) Har du läst om Cadfael ... som var mitt boktips i "avdelningen deckare i historisk miljö"??;-)... Fast det "tipset" hade du kanske redan provat?...
  Kul du gjort besök hos Lydia!!;-)
  Grattis till de 100 inläggen & många besöken!
  Är gärna med i din utlottning! Och jag länkar!

  SvaraRadera
 12. Himmel.... "Ann"...???? Och två gånger skrev jag det dessutom!!! Black Out!! F´låt, tusen gånger om, Helen!!!!!!!!!;-)

  SvaraRadera
 13. Vad flitig du varit! Grattis till det hundrade!

  Rhododenronen är absolut tidig – tidigare än här i England!

  (fint paket, men det blir nog lite dyrt att skicka ända över Nordsjön, så min kommentar deltar inte)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 14. Nämen Grattis.... redan hundra... kan man inte se ;-) Möjligtsvis kan det märkas på all den kunskap du strör runt omkring dig....
  Ha dé himla gôtt
  Nina som inte klarar att länka på denna bloggen

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Klart jag vill vara med i din utlottning! Jag tycker också att det är roligt att fira det man själv har åstadkommit,precis som du, som firar hundra inlägg. Och jag firar 297 inlägg!
  Jag länkar!
  Hulda

  SvaraRadera
 16. grattis till inläggen och besöken. självklart vill jag vara med i din tävling. och länkat har jag gjort här: http://tavlingstipsarna.blogg.se/2009/april/marmelad-namnpinnar-te.html

  mail: linda.hallstensson@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Vilken härlig blogg! Jag har precis blivit husägare så jag ser verkligen framemot att få påta i trädgården!

  Är gärna med och tävlar om de trevlig vinsterna. länkar så klart

  SvaraRadera
 18. Jag är med och har länkat till tävlingen i min tävlingsblogg: http://mammamuh.blogg.se/tavla

  SvaraRadera
 19. Ja, visst är trädgårdsliv underbart! Hela naturen får vara 'min' trädgård då jag inte har en egen. Kul att få läsa och se lite från Norrvikens trädgårdar. Jag var där på besök i somras och njöt så av platsen och de underbara blommorna och miljöerna.
  Lycka till med din utbildning!- jag blir riktigt sugen jag med...:-)Är gärna med i din utlottning här på sidan. Ha en underbar helg!
  / mvh Karin

  SvaraRadera
 20. Jag är med och har länkat på www.metrobloggen.se/bravinster

  SvaraRadera
 21. Stort grattis! Jag vill gärna vara med och har länkat i tävlingsbloggen:

  http://evamar.blogg.se/2009/april/namnpinnar-marmelad-te-30-april.html

  SvaraRadera
 22. Jag är gärna med! :D

  t.wahlsten@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Ingrid - ingridrothoff@hotmail.com24 april 2009 21:00

  Jisses vad rhododendronen är tidigt ute på Norrviken!
  Jag är gärna med i utlottningen om namnpinnarna som ger mysfaktor i trädgårdslandet samt marmeladen och téet som ger mysfaktor vid frukostbordet!

  SvaraRadera
 24. Hej..Här hos dig har jag aldrig varit..Fågelsång som är så ljuvligt tror du fångat mina favorit sånger i skogen.Härligt..Självklart vill jag var med i din utlottning..Jag länkar naturligtvis på min blogg..Kika gärna in hos mig har själv en liten utlottning på gång..Susanne i Fare

  SvaraRadera
 25. Jag är gärna med och tävlar, namnpinnar är kanonbra när man ska odla lite och te får jag bjuda min mor på om jag vinner.

  Jag har länkat i min tävlingsblogg

  http://molnboanna.blogg.se/2009/april/namnpinnar-och-marmelad-1.html

  info@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 26. Jeg er gjerne med på denne flotte konkurransen!

  Linker den å til min blogg!

  ha en deilig dag;)

  Klemmer Malin

  SvaraRadera
 27. Jag är gärna med och tävlar. Härliga bilder!

  SvaraRadera
 28. jag är gärna med oh tävlar länkar även till min blogg sara

  SvaraRadera
 29. jeg vil gjærna være med i din tavling, og jeg linker til min blogg.

  klem fra marianne

  SvaraRadera
 30. Jag är gärna med i utlottningen =)

  SvaraRadera
 31. Hej!
  Grattis till dina bloggerfarenheter och fortsatt lycka till!

  Jag vill gärna var med och tävla om de fina vinster och länkar i min blogg, där jag även har en liten tävling på gång...

  Kram,
  Lena

  SvaraRadera
 32. Jag vill vara med och jag har länkat:
  http://lindaskrypin.blogg.se/tavlingssamling/2009/april/tavla-mera.html

  SvaraRadera
 33. Visst är det en härlig värld, den här bloggvärlden. Grattis till 100:e inlägget och det raskt ökande besöksantalet. Jag är en av dem och kommer att fortsätta vara det... :)

  Jag är gärna med och tävlar och länkar förstås hos mig!

  Kram Mia

  SvaraRadera
 34. Hej! Skulle gärna vinna dessa fina priser...håller tummarna:) svartakatten@live.se

  SvaraRadera
 35. Fann din blogg när jag i all iver söker inspiration till trädagård och min trädbeskärning som jag arbetar med nu (i andras trädgårdar) Gillar verkligen in blogg och den kommer definitivt addas på min egen www.teresawiklund.bloggagratis.se

  Kolla gärna in=)

  SvaraRadera
 36. är med och hoppas på turen...
  gustafsson.57@hotmail.com

  SvaraRadera
 37. Hej!

  Jag vill gärna vara med i utlottnignen :)
  För lite större vinstchans så länkar jag också!
  Det blir en bildlänk i högra sidospalten på min blogg. Jag låter den ligga uppe där t.o.m. sista tävlingsdan.

  Grattis till de 5000 besökarna!

  /F

  SvaraRadera
 38. jag vill gärna vara med i utlottningen och för att dubbla mina chanser länkar jag uppe i höger hörn.

  SvaraRadera
 39. Är helt klart med på denna tävlingen har tyvärr ingen blogg, men gör ett försök. Tirups Örtagård det är ett härligt ställe, litet the därifrån o vinsten i övrigt toppen. En flott blogg. Jag älskar alla vackra trädgårdsbilder++. Bloggtassaren Tyckmyckan

  SvaraRadera
 40. Åh hjälp... vet inte om jag hinner vara med i utlottningen. Det är verkligen i sista minuten. Men jag gör ett försök i alla fall :)

  Hälsningar Jenny

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du lämnar en kommentar. Den kanske lär mig något nytt som jag inte visste, eller så får den mig bara att le. Oavsett vilket uppskattas det! =)